OBISK NAŠE PRELEPE PRIMORSKE 

V torek, 5. oktobra, smo se odpravili na ekskurzijo na Primorsko. Prva točka, na kateri smo se ustavili, je bila Kobilarna Lipica. Prej smo še pomalicali in pričeli pot med lipicanci, ki so se elegantno sprehajali po pašnikih. V skednjih pa smo jih lahko še pobožali. O njihovem življenju smo izvedeli marsikaj zanimivega, npr. to, da mladiči dobijo svoje ime po svojih starših.
Pot nas je vodila še do slovenske obale, do Pirana. Ogledali smo si Beneško hišo in cerkev sv. Jurija. Med ogledom Tartinijevega trga smo si privoščili sladoled. Nato je sledil ogled akvarija. Imeli smo voden ogled, kjer smo si ogledali živali in jih opazovali. Videli smo vse vrste živali, ki jih lahko vidimo tudi v slovenskem morju. Vodička nam je dovolila držati v rokah nekatere manjše morske živali, kot so morska zvezda, morski jež in še mnogo drugih.
Spoznavanje Primorske mi je bilo zelo všeč in bom imela ta dan še mnogo let v spominu.

Nina Habjan, 7. b 

V torek, 5. oktobra, smo se učenci 7. razreda odpravili na ekskurzijo, natančneje proti Lipici in Piranu. Zjutraj smo se zbrali ob pol osmih in odšli proti Lipici. Vodička nam je povedala veliko o konjih. Pokazala nam je večino njihovih konjev. Sprehodili smo se po posestvu in vodička nam ga je razkazala. Potem ko smo končali, pa smo se z avtobusom odpeljali v Piran. Tam smo se najprej odpravili v akvarij, kjer smo videli veliko novih živali in jih lahko tudi držali v rokah. Po ogledu akvarija smo odšli na Tartinijev trg in nekaj še izvedeli o njihovi cerkvi, trgu in hiši Benečanki.
Ekskurzija mi je bila zelo všeč, saj smo izvedeli veliko novega o konjih in morskih živalih iz Jadranskega morja.

Blažka Jesenko, 7. a

Na Primorskem smo obiskali Kobilarno Lipica, kjer smo imeli voden ogled po kobilarni. Razkazali so nam hleve z lipicanci ter povedali veliko o zgodovini kobilarne. Nato smo se odpravili v Piran, kjer smo si ogledali akvarij. V akvariju smo lahko prijeli morsko zvezdo, morskega ježka in še nekaj drugih manjših morskih živali. Ta ekskurzija se mi je zdela odlična.

Žan Božnar, 7. a

Ob 7­­.15 je bil zbor pred šolo. Tam smo si vzeli malico ter odšli do avtobusa. Najprej smo se peljali do Kobilarne Lipica, medtem pa je nekaj učencev prebralo besedila o kobilarni ter o lipicancih. Ko smo prispeli v Lipico, smo najprej pojedli malico, nato pa dobili vodičko, ki nas je popeljala po celi kobilarni. Bilo je zelo zanimivo. Ko smo ogled Lipice končali, smo krenili proti Piranu. Na poti do tja so nekateri učenci brali besedila o morskih živalih. Ko smo prispeli v Piran, smo najprej šli v akvarij, kjer smo imeli voden ogled. Tam imajo zares nenavadne živali. Ko smo končali ogled, smo pred akvarijem najprej pomalicali, nato pa se sprehodili do Tartinijevega trga. S trga se seveda vidi tudi stolna cerkev svetega Jurija. Na trgu so nekateri učenci prebrali zanimivosti o cerkvi. Tisti, ki so s seboj imeli denar, so lahko šli še na sladoled. Nato smo se sprehodili do avtobusa, ki nas je odpeljal nazaj do šole, kamor smo prišli točno ob 15.30. Tam so nas že čakali kombiji ali starši, s katerimi smo šli domov.

Krištof Pisk, 7. a

 

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)