17. septembra obeležujemo dan zlatih knjig. Na ta dan se je rodil in 80 let kasneje tudi umrl znan slovenski pisatelj France Bevk, ki je dejal, da je “DOBRA KNJIGA – ZLATA KNJIGA”.
S 17. septembrom se vsako leto začne branje za BRALNO ZNAČKO, ki se uradno zaključi 2. aprila, ob svetovnem dnevu knjig za otroke.
Tudi letos je Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS poskrbelo za obdaritev prvošolcev. Tokrat so podarili slikanico Ponikalnice pisatelja Miroslava Košute z ilustracijami Suzi Bricelj, s katero se bomo ob družinskem branju poklonili tudi pisateljevi 85-letnici. Slikanico bodo prejeli prav vsi prvošolci v Sloveniji ter slovenski otroci zunaj slovenskih meja. Nekaj izvodov bo ostalo v šolskih knjižnicah in pričakalo bralce naslednjih generacij.
Tudi naši prvošolci so se je že razveselili.


Branje za bralno značko je vsesplošno slovensko kulturno gibanje, ki vas učence spodbuja k branju in dviga vašo bralno kulturo. Osnovni cilj branja za bralno značko je vzgojiti bralca, ki bo rad bral vse življenje.
Vsako leto se v to dejavnost vključi veliko število bralcev, zato vas vabimo, da se letos tudi vi znova pridružite bralni dogodivščini.
Poiščite pravo knjigo zase in uživajte v branju!

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)