V torek, 4. decembra 2012, nas je pri uri naravoslovja obiskala študentka Jana Oblak. Prišla je z namenom, da nam predstavi ptičjega pajka in ščurke. Začeli smo s ptičjim pajkom. O pajkih smo že veliko vedeli, saj smo to snov obravnavali tudi v šoli. Nekateri smo imeli možnost pajka pobožati ali celo prijeti. Bil je zelo lahek in imel je hladne kremplje.

Sledili so ščurki. Spoznali smo madagaskarskega ščurka, ki je precej velik. Ko ga primeš, je malo težji in z nogami se te zelo dobro oprime. Dobili smo tudi anketo o tem, koliko poznamo pajka in ščurke ter kakšni se nam zdijo. Na anketo bomo odgovorili še enkrat in glede na to bomo videli, če smo mnenje o pajkih in ščurkih kaj spremenili. Imeli smo se lepo in uri sta nam hitro minili.

Tina Ržek, 7. b

 

Ptičjega pajka smo vsi občudovali in opazovali njegovo obnašanje, ko smo ga imeli v dlani. Malo smo se bali njegovega ugriza, vendar nam je študentka Jana razložila, da pajek uščipne samo v primeru, če se počuti ogroženega. Videli smo tudi njegovo hitinjačo, ki jo je ob levitvi zamenjal. Tudi ščurka smo imeli v rokah, vendar smo morali paziti, da nam ni pobegnil.

Večina nas je prvič imela stik s pajkom in ščurkom. Bilo je zanimivo pa tudi razburljivo. Izvedeli smo veliko zanimivosti in čas nam je kar prehitro minil.

Žan Pelipenko, 7. b

 

Ko smo ga prijeli, smo čutili, da je bil pajek zelo nežen. Ščurek pa se je s krempeljci kar prijel roke. Zelo mi je bilo všeč in upam, da bom doživel še več takih stikov.

Urban Dolenc, 7. b

 

 

no images were found

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)