Z ministrstva za šolstvo smo prejeli okrožnico o samotestiranju učencev.

Vsebino navajamo v celoti:

Zadeva: Okrožnica – samotestiranje
Spoštovane ravnateljice, spoštovani ravnatelji in direktorji,
z Ministrstva za zdravje so sporočili, da bodo testi za samotestiranje učencev in dijakov na voljo v lekarnah od ponedeljka, 30. 8. 2021. Prosimo vas, da o tem obvestite starše učencev in dijakov.
V skladu z navodilom Ministrstva za zdravje, bodo lekarne teste brez posebnih potrdil izdajale staršem ali zakonitim zastopnikom oziroma dijakom s Kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja brez dodatnih dokazil, če so rojeni od 1. 1. 2001 do 31. 12. 2010.
Za starejše učence ali dijake, ki so vključeni v posebni program ali so še vključeni v prilagojene srednješolske programe ali so vključeni v zavode za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov, ki so ustanovljeni za delo s čustvenimi in vedenjskimi motnjami, zavodi in šole za dvig testov izdate potrdilo vpisu, o čemer smo vas že obvestili s posebno okrožnico.
Učencu ali dijaku trenutno pripada 5 pet hitrih antigenskih testov na mesec, ki jih učenec, dijak oziroma njegovi starši ali zakoniti zastopniki pridobijo v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja.
Prosimo, da starše in dijake obvestite, da bodo lahko teste prevzeli v katerikoli lekarni enkrat mesečno in sicer po pet testov za vsak mesec.
NIJZ priporoča, da učenci oziroma dijaki samotestiranje izvedejo v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj, saj v primeru pozitivnega testa (in kasnejši potrditvi okužbe s testom PCR) v karanteno ne bo potrebno celotnemu oddelku.
Rezultati testiranja veljajo tudi za vstop v glasbene šole.
Več informacij o samotestiranju je na spletni strani NIJZ: https://www.nijz.si/sl/samotestiranje.
S prijaznimi pozdravi,
mag. Helena Kujundžić Lukaček
v. d. generalne direktorice
Direktorat za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo

Konec navedka

 

(Skupno 341 obiskov, današnjih obiskov 1)