Z RTV Slovenija, natančneje programa Radio Prvi, je k nam na obisk prišla novinarka Tadeja Bizilj, ki v Uredništvu izobraževalnega, otroškega in mladinskega ter dokumentarno-feljtonskega programa Radia Slovenija oblikuje oddaje za otroke in mladino.

Naše novinarke so gospo Tadejo spoznale že februarja, ko so pod njenim vodstvom pripravile oddajo Hudo! Priprave so potekale na daljavo, za zaključek pa so oddajo skupaj z novinarko vodile tudi v živo – iz studia Radia Slovenija.
Izkušnja je bila neprecenljiva in obiska novinarke v naši šoli so se dekleta res veselila.

A ni šlo le za vljudnostni obisk. Gospa Tadeja se je za oddajo Radijski ringaraja najprej pogovarjala s tretje- in četrtošolci, in sicer o njihovih izkušnjah s pohodi po hribih in gorah. Svoje izkušnje so z njo delili tretješolci Tjaša Potočnik, Val Krek, Žiga Šubic in Vitan Justin ter četrtošolci Leja Dolenc, Ožbej Dolenec in Andraž Šubic. Seveda niso mogli mimo primerjave med šolanjem na daljavo in »pravo šolo«, na koncu pa še en velik in glasen Hura, počitnice!

V nadaljevanju je gospa Bizilj radijsko delo predstavila še šestim učencem 6. razreda, ki so za obvezni izbirni predmet v 7. razredu izbrali šolsko novinarstvo.

Za zaključek pa se je srečala še z novinarkami, ki jih je poznala že od prej. Sproščen pogovor, nekaj vprašanj o natrpanem zaključku šolskega leta in o načrtih za poletne počitnice ter želja, da se v prihodnjem šolskem letu spet srečamo in skupaj kaj dobrega naredimo!

 

(Skupno 257 obiskov, današnjih obiskov 1)