“Program MEPI je program osebnega razvoja mladih, v katerem mladi uživajo, se spopadajo z izzivi in so za to nagrajeni. Program mlade spodbuja k ustvarjalnemu in ciljno naravnanemu preživljanju prostega časa, katerega način izkoriščanja močno vpliva na to, v kakšno osebo se bo mladostnik razvil.”

To so uvodne besede predstavitve Programa MEPI.

Da pa bi res izvedeli, ali bi ta projekt bil zanimiv tudi za vas, si oglejte nekaj spodnjih povezav:

 

Tinkara Tušek, učenka 9. razreda in udeleženka Programa MEPI, je z nami delila svoje vtise o letošnji mepijevski odpravi. Preberite.

  • V spominu mi bo najbolj ostalo, da smo se z Elo (učenko, ki ni iz naše šole) zelo dobro razumele, čeprav smo se šele prvič videle. Na odpravi se nismo skregale, kar mi je tudi veliko pomenilo.
  • Najbolj negativna in najbolj pozitivna stvar: negativno je bilo to, da smo se že na začetku odprave izgubile, s čimer nam je malo padla motivacija. Pozitivno je bilo vse ostalo – bile smo dobre volje, uspelo nam je pripraviti super večer v taboru, veliko smo se smejale, prijateljice sva z Manco navdušili za igranje ukulela, pot je bila manj naporna, kot sem pričakovala.
  • Te je odprava motivirala za nadaljnjo udejstvovanje v programu MEPI? Zakaj da oz. ne?
    Z veseljem bi nadaljevala s programom, ker se mi to zdi super izkušnja za življenje; žal pa na srednji šoli, kamor se vpisujem, tega programa ne izvajajo.

Rada bi dodala le še, da sem vesela, da sem odpravo doživela s super prijateljicami in mentorjema.

Tinkara Tušek, 9. b

 

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)