Kljub vsem ‘korona’ ukrepom so učenci tudi v tem šolskem letu brali za bralno značko. V času, ko so se šolali od doma, so lahko naročili knjige, ki so jih počakale kar ob vhodu v šolo. Naše učiteljice mentorice so iznajdljive in so našle več načinov, po katerih smo jim posredovali vsebino knjig. Ko smo se vrnili v šolo, so otroci knjižnico obiskovali po urniku, tako da je bil v knjižnici vsako uro drug oddelek. Niso smeli brskati med knjigami na policah, ampak so jih čakale razstavljene na mizah. Knjižničarki se je izbira posrečila enkrat bolj, drugič manj. Ne boste verjeli, ampak izposoja je bila večja kot v ‘običajnih’ časih.
Se je pa zataknilo pri zaključku. V šolo nismo mogli povabiti avtorja, ki bi mladim bralcem na zanimiv način predstavil svoje ustvarjanje in nas za branje še bolj navdušil. Rešitev smo našli v ZOOM srečanju, ki sicer ni primerljivo s srečanjem v živo, a so se šestošolci in sedmošolci  kljub temu nasmejali prigodam Primoža Suhodolčana, devetošolci pa slišali marsikatero modrost Petra Svetine.
Mlajši učenci so zaključili bralno značko kar s šolsko knjižničarko, ki jim je predstavila precej novosti na knjižnih policah in prebrala zgodbico o zanimivih živalskih izkušnjah z zobozdravniki. Na koncu so se še sami preizkusili kot avtorji ilustracij po svojih domislicah z živalmi.

Sklenili smo z mislijo in željo, da knjiga in branje ostaneta z nami tudi po zaključku bralne značke.

Majda Bernik, knjižničarka

***************************

Kakšen se je letošnji zaključek zdel mladim bralcem …

Najprej bi se vam radi zahvalili, da ste bili pripravljeni organizirati letošnji zaključek bralne značke.
Letos je bil zaključek malce drugačen, a vseeno zelo zanimiv. Najbolj nam je bilo všeč, ko smo na posnetku gledali pisatelja, ki je bil zelo dobro predstavljen.
Všeč nam je bila tudi predstavitev novih knjig.
Zaključek se je razlikoval v tem, da je prejšnja leta prišel pisatelj ali pesnik.
Hvala, ker ste si vzeli čas za nas.
Janja Bonča in Anamarija Jurčič, 5. b

***************************
Meni se je zdel zaključek bralne značke boljši prejšnja leta. Takrat so prišli zabavni pisatelji in zaigrali igro. Vanjo so vključili gledalce. Ti ”gledališki igralci” tega niso vedeli, zato so se odzvali zabavno.
Letos mi je bilo všeč, ko smo poslušali pisatelja na posnetku, ko smo imeli naloge po skupinah. Lepo je bilo poslušati pravljico.
Vse mi je bilo všeč, a mi je bilo bolj všeč pred covidom 19, ker se mi je zdelo bolj zabavno.
Veseli me, da ste kljub virusu uspeli organizirati zaključek bralne značke. Čeprav na drugačen način, je bil zaključek zanimiv.
Veronika Pisk, 5. b
***************************
Zaključek bralne značke je bil letos pravi izziv, saj nam je koronavirus vse pokvaril. Namesto da bi na našo šolo prišel pisatelj ali pesnik, smo bili eno uro v knjižnici in poslušali knjižničarko. Bilo je zelo zanimivo, ampak bi bilo bolje, če bi lahko spoznala kakšnega pisatelja ali pesnika.
Ta dan mi bo kljub temu ostal v spominu.
Liza Strel, 5. b
***************************
Nastop pisatelja Primoža Suhodolčana preko zooma se mi je zdel zelo zanimiv. Bil je tudi smešen zaradi načina pisateljevega govora.
Imel sem se lepo.
Žan Božnar, 6. a
***************************
Spoštovani gospod Suhodolčan!
Vaša predstavitev je bila zelo zanimiva. V OŠ Poljane smo se vsi, ki smo naredili bralno značko in ki smo bili na dogodku, smejali vašim smešnim resničnim dogodivščinam. Po mojem mnenju ste bili vi najbolj smešni od vseh, ki so se predstavili. Najbolj smešna se mi je zdela zgodba, ko ste se vozili s kolesom.
Hvala, ker ste me spodbudili k branju stripov in knjig.
Zelo rad bi vas videl v živo. Rad bi vas spoznal in slišal govoriti vaše zgodbe.
Đorđe Dević, 6. a

***************************

 

 

 

Bralna značka nam je dala …

Bralna značka je bila zanimiva. Najbolj všeč mi je bila knjiga Mali medo. Všeč mi je bila tudi knjiga o zobozdravnikih, ki nam jo je prebrala knjižničarka.
Zdaj znam bolje brati. Rada berem.
Tina Božnar, 3. b
***************************
Z veseljem sem delala bralno značko. Všeč mi je bila, ker sem morala narisati in napisati obnovo knjige. Bralno značko sem opravila pravočasno. Zaključek mi je bil zelo všeč.
Anita Demšar, 3. a
***************************
Ko sem delala bralno značko, sem se počutila odlično, čeprav me je ati večkrat posnel. Vesela sem, da sem prva opravila bralno značko.
Zaključek mi je bil zelo všeč. Kar smejala sem se zraven. Pet prebranih knjig za bralno značko je bilo ravno prav. Iz knjig sem tudi prerisovala.
Sara Oblak, 3. a
***************************
Ko sem za bralno značko povedala prvo knjigo, sem se počutila zelo dobro, saj sem prebrala debelo knjigo. Bralno značko sem opravila ena od prvih. Ko sem jo delala doma, me je mami posnela in posnetek poslala učiteljici. Na koncu sem eno knjigo povedala pred celim razredom. Pet knjig sem prebrala in vse so mi bile zelo všeč.
Maša Božnar, 3. a
***************************
Ko sem pisala bralno značko, sem prerisala risbo na platnici. Prva knjiga je bila Skrivnih sedem, ko sem imela zvito roko. Za bralno značko je bilo ravno dovolj časa. Po opravljeni bralni znački sem začela brati knjigo s 350 stranmi.
Meta Dolenc, 3. a
***************************
Bralna značka v tem letu je bila zabavna, a tudi dolgočasna. Kljub temu mi je bila všeč. Bila sem vesela, ko sem jo opravila. Upam, da bo v 4. razredu malo lažja, ker ne maram pisati obnove.
Ajna Smajuković, 3. b
***************************
Jaz na žalost nisem opravil bralne značke. Ampak sem imel bralne značke napisane  v zvezku, samo pozabil sem na to.
Včeraj pa sem uspel na svojem nastopu, saj igram klarinet. Potem me je mami peljala na Visoko in tam sem dobil mafin.
Samo Frlan, 3. a

 

Branje vzpodbuja otroško domišljijo

Učenci so poslušali zgodbico Ivana Mitrevskega: Kdo se boji zobozdravnika? S svojimi ilustracijami so prikazali, kako zanimivi so živalski obiski zobozdravnika

 

Vse risbice so takole zbrane na zgornjem šolskem hodniku.

(Skupno 306 obiskov, današnjih obiskov 1)