Noč knjige ni bila takšna kot prejšnja leta, je pa mladim bralcem ponudila drugačna doživetja …

 

 

                                      

 

Letošnja noč knjige je bila noč knjige v  družinskem krogu. Za ponočevanje v družbi dobrih knjig smo si pri naši hiši izbrali petkov večer pred počitnicami. Sestra Tinkara ob petkih pomaga v krajevni knjižnici, zato smo ji že popoldne naročili, kaj vse naj nam prinese za nočno branje, Nace pa je poskrbel za vabila na naše družinsko druženje.

Najprej si je vsak od nas moral zaslužiti svoj kupček. Tinkara je pripravila kviz. Ko smo pravilno odgovorili vsak na svoje vprašanje, smo knjige lahko dobili.

In ker prazna vreča ne stoji pokonci tudi kar se tiče bralnih aktivnosti, smo najprej poskrbeli za okusno večerjo. Ati je pripravil hot doge, nato pa smo se odpravili v sobo bralnim dogodivščinam naproti. Uredili smo tunel na pogradu, da smo lahko brali s čelnimi svetilkami. Nace je urejal družabne igre, a so nas knjige tako posrkale vase, da je naš prvošolec zaspal še preden smo si uspeli vzeti čas zanje. Mami nam je ob desetih prinesla topel kakav. To je bil šele užitek! Najbolj vztrajni bralci smo zaspali naslednji dan.

Noč knjige je vsekakor bolj zanimiva in vznemirljiva, kadar jo imamo priložnost doživeti v šoli, ampak tudi tale letošnja je bila nekaj posebnega.

Jerca Tušek, 6. b

 

(Skupno 469 obiskov, današnjih obiskov 1)