V sredo, 21. 11. 2012, smo imeli tehniški dan za vse učence od 1. do 5. razreda. Izdelovali smo izdelke, ki jih bomo ponudili vsem obiskovalcem dobrodelnega sejma, ki se bo v telovadnici naše šole odvijal 30. 11. od 17. ure dalje. Izdelovali smo iz različnih materialov in se trudili, da bi bili naši izdelki čim bolj estetski in hkrati uporabni.

Kaj je nastalo, si poglejte v kratki predstavitvi posameznih razredov.

 

1. razred

Tilen Mrak:

Delali smo darilne vrečke in voščilnice. Na voščilnico smo najprej naredili luknjice, nato pa smo šivali z zlato nitko. Voščilnice so namenjene za božične praznike. Za vse se je bilo potrebno zelo potruditi, da so nastali lepi izdelki.

Nejc Milinovič:

Všeč mi je bilo, ko sem na vrečko lepil okraske. Rad sem šival smrečico. Te izdelke bomo prodali in bomo dobili denar. Pomagali bomo tistim, ki ga nimajo dovolj.

 

 

 

 

 

2. a razred


Na tehniškem dnevu smo se z učenci lotili izdelovanja posodic iz das mase, jelenčkov in voščilnic. Učenci so z veseljem sodelovali in v izdelavo vložili veliko truda. Nastali so nam lepi izdelki, ki jih bomo razstavili in prodajali na šolskem sejmu.

 

2. b razred

Mark:

Prvo uro smo poslušali zgodbo o kamnu, ki pravzaprav ni bil kamen, ampak pasovec in je izpolnjeval želje svojim prijateljem. Nato smo izdelovali jelenčke, voščilnice in posodice za dobrodelni sejem. Želim si, da bi tudi mi lahko komu izpolnili željo.

Miha:

Na tehniškem dnevu smo izdelali jelenčke, bilo mi je zelo všeč.

Ema:

Današnji tehniški dan smo začeli z branjem knjige Kamen želja. Po krajšem pogovoru je sledilo izdelovanje voščilnic, jelenčkov in posodic za orehe za dobrodelni sejem.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. razred

V 3. razredu smo izdelovali stenska ogledalca v glinenem okvirju. Najprej smo iz gline naredili okvir, vanj vtisnili rastlinske vejice, posušili ter dali peč. Potem smo s prsti nanesli modro tempera barvico na celoten okvir. Vtisnjeni vzorci so ostali naravne, glinene barve. Vstavili smo še vrvice, prilepili ogledalca in naša mojstrovina je bila nared za dobrodelni sejem.

 

 

 

 

 

4. razred

V 4. razredu smo bili pri tehničnem dnevu izdelovanja izdelkov za bazar zelo delavni.  Izdelali smo kar štiri različne izdelke,  pri izdelavi katerih so učenci uživali. Dokler smo imeli še čiste roke, smo izdelali obesek – snežno bele snežinke, nadaljevali smo s podstavkom za čajno svečko ter obeskom iz storžev v obliki škratkov ter končali z izdelovanjem voščilnic z zimskim motivom sneženega moža. Slednje bomo namenili starejšim krajanom v novoletnem času. Upamo, da bodo naši izdelki polepšali čim več domov obiskovalcev letošnjega dobrodelnega sejma.

 

 

 

 

 

5. razred

V 5. a razredu smo izdelovali voščilnice s tremi različnimi motivi. Učenci so najbolj uživali pri prepletanju trakov, ki so postali čudoviti srčki v novoletnih voščilnicah.

Jaka:

Najbolj všeč mi je bilo predvsem to, da smo pri izdelovanju izdelkov vedno lahko prosili za pomoč učiteljico, in da je bil ta dan zelooooooo zabaven, ker smo se vmes lahko pogovarjali in malo nasmejali.

Marcel:
Naredili smo okoli 60 voščilnic. Zelo sem ponosen, saj niti ene nismo vrgli stran, ker bi bila umazana.

Neža:

Meni je bilo najbolje delati voščilnico s srčkom, ki smo jo naredili tako, da smo jo prepletali. Naredili smo jo lahko iz modrega in srebrnega ali rdečega in zlatega papirja.

 

 

 

 

 

V 5. b razredu smo izdelali slike, ki jih lahko obesimo na steno, ter voščilnice za starejše občane.

 

 

 

PA ŠE POVABILO:

PRIDITE K NAM V PETEK, 30. NOVEMBRA OB 17. URI,

oglejte si pestrost naših izdelkov in kakšnega odnesite domov ali z njimi polepšajte praznične dni tistim,

ki jih imate radi.

Naredili boste dvojno dobro delo, saj bo izkupiček našega sejma namenjen

Šolskemu skladu OŠ Poljane,

ki bo pomagal učencem –

da bi vsi imeli enake možnosti.

NAJ DOBROTA NE POSTANE SIROTA!

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)