Tudi učenci 1. triletja so v okviru naravoslovnega dneva, ki so ga imeli na daljavo, v četrtek, 8. 4. 2021, ponovno razmišljali o svojem odnosu do okolja in se osredotočili na pravilno ravnanje z odpadki. Predvsem so obnovili znanje o pravilnem ločevanju le-teh, o pomenu ločevanja za večje recikliranje ter o možnostih ponovne uporabe predelanih odpadkov.
Med praktičnimi nalogami pa so lahko izbirali med izvedbo čistilne akcije v okolici doma ter izdelavi “pošastkota”.
Nekateri so kljub nekoliko zimskim razmeram skupaj z domačimi izvedli čistilno akcijo takoj (nekateri bodo to še izvedli) in ugotovili, da tudi odnos drugih ljudi marsikdaj ni v skladu z EKO pravili in dogovori, saj so vreče kar hitro napolnili z različnimi odpadki.
Nekateri so raje ustvarjali na toplem. Po hiši so poiskali odpadni in drug material, se domislili in izdelali pošast, ki bo ‘jedla’ in odganjala onesnaževalce okolja. Nekateri so ji dali celo ime: Zamaškožer, Plastikožer, Papirožer …

Poglejte in se prepričajte, kako domiselni in ustvarjalni so naši otroci, le možnosti jim moramo dati. S pobiranjem odpadkov pa so dokazali da so prave EKO FACE.

Prepričani smo, da je med nami veliko takih, ki skrbimo za okolje skozi celo leto in ne le ob določenih dnevih (kot je npr. 7. april – dan zdravja ali  22. april – dan Zemlje) in tudi ne samo takrat, ko v šoli ali kraju potekajo take akcije. BODIMO EKO VARUHI VSI in ne pričakujmo tega le od naših otrok.

 

1. razred

 

2. razred

 

3. razred

(Skupno 176 obiskov, današnjih obiskov 1)