Ponedeljek je bil za učence 5. a razreda prav poseben dan. Po dopoldanskem pouku smo nestrpno pričakovali predstavnike Zavoda Varna pot iz Ljubljane in snemalce TV Slovenija. Z nami so posneli prispevek o prometni varnosti. Preko različnih dejavnosti smo spoznavali nevarnosti, ki nam grozijo v prometu.

 

Učenci so na vprašanje, kaj jim je bilo najbolj všeč, odgovorili:

LUKA: Najbolj zabavna je bila hoja s »pijanimi očali«. Očala so kazala dvojno sliko in je bilo zelo težko hoditi po pravi črti.

ANJA: Imeli smo tehtnico, ki je pokazala, s kakšno silo bi poletela, če bi se z avtom, v katerem ne bi bila privezana z varnostnim pasom, zaletela pri hitrosti 50 km/h.

NEŽA: Moja sila bi bila 1000 kg.

ALJAŽ: Jajce, ki ni bilo v čeladi, se je ob padcu na tla razbilo. Jajce, ki je bilo zaščiteno s čelado, pa je ostalo celo. Tako je tudi z mojo glavo, če jo pri kolesarjenju zavarujem s čelado.

TAJA: Poskusili smo risati v paru, da smo skupaj držali svinčnik. Če se nismo dogovarjali, je bila naša slika zelo slaba. Kadar pa smo se dogovorili, je bilo veliko bolje. Tako se moramo pogovarjati tudi v prometu.

 

To je samo nekaj vtisov učencev. Njihov nastop pa si oglejte v ponedeljek, 19. 11. 2012 na prvem programu TV Slovenija ob 18. uri v oddaji Infodrom.

 

Tisti, ki bodo oddajo zamudili ali pa nimajo televizije, si bodo prispevek lahko kadarkoli po predvajanju ogledali preko spleta na

[vimeo 54008251]

oziroma na http://tvslo.si/#ava2.150939659;; od 3:35 dalje.

 

 

 

 

 

 

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)