Učenci prvega, drugega razreda ter oddelkov podaljšanega bivanja so se učili zelo koristnega opravila − šivanja.

Učenci prvega razreda so se seznanili z načinom in potekom šivanja osnovnega šiva. Ko so to osvojili, so ga šivali na robu smrečice, zvezdice in zvončka, ki so bili izstriženi iz tršega papirja. Tako so nastali lepi izdelki – obšiti okraski, ki jih bodo v decembrskih dneh lahko porabili za razredno dekoracijo. Večina učencev je bilo pri šivanju zelo spretnih. Vsi so vztrajali celo dopoldne, zato so se na koncu veselili svojih izdelkov.

no images were found

Učenci drugega razreda so nekaj osnov o šivanju spoznali že v prvem razredu. Letos pa so svoje znanje šivanja še utrdili in nadgradili. Poleg blaga, šivanke in sukanca so tokrat prinesli s seboj tudi gumbe, da bi se naučili, kako prišiti gumb. Dela so se lotili zelo zavzeto in prav nobenih težav ni bilo pri vstavljanju sukanca v majhno šivankino uho. Spretno so šivali gumbe in tako je vsak učenec prišil najmanj sedem gumbov. Blago z našitimi gumbi so nato nalepili na valovito lepenko in nastale so čudovite mušnice.

 

no images were found

 

Šivali pa so tudi otroci vseh treh oddelkov podaljšanega bivanja. Gospa Tatjana Klaufar jim je s svojimi spretnimi rokami pokazala, kako ustvariti domiselne izdelke. Večinoma so šivali copate, ogrinjala, jopice, trakove in čepice.

Čeprav je bilo nekaj težav s šivanjem, predvsem gumbov, so bili otroci s svojimi izdelki zelo zadovoljni.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)