Učenci 7. razredov so se 16. oktobra  2012 odpravili v živalski vrt. Tam so si ogledali različne in zanimive živali. O naravoslovnem dnevu pa so nam učenke in učenci iz 7. b povedali tudi nekaj utrinkov.

 

Takoj po vstopu smo pomalicali, potem pa smo se razdelili v dve skupini. 7. a je najprej imel voden ogled (stik z živaljo), medtem pa si je 7. b ogledal živali  v živalskem vrtu. To je trajalo eno uro. Potem smo si vsi skupaj ogledali hranjenje morskega leva, nato sta se skupini zamenjali. Ogledali smo si vse živali v živalskem vrtu, od najmanjše do največje. Na koncu smo si lahko kupili še spominke.

 Najbolj všeč sta mi bila opica in slon.

 Imeli smo se fajn!

Katja Jelovčan

 

V živalskem vrtu smo si ogledali najrazličnejše živali. Na to smo se pripravili tudi sami, saj so nekateri učenci že sami napisali in prebrali opise določenih živali. Bilo je zelo zanimivo in zabavno. Za obhod smo imeli le uro časa. Opazovali smo, kako hranijo morskega leva. Imeli smo tudi stik z živo živaljo. Pokazali in opisali so nam pitona, grlico in ptičjega pajka. Lahko smo jih pobožali in prijeli.

Vse mi je bilo všeč, najboljša pa je bila slonica Ganga.V otroškem živalskem vrtu je bila tudi maketa krave, ki smo jo lahko molzli. Namesto mleka je dajala vodo.

Tanja Košir

 

Lahko smo se dotikali živali, videli smo, kako hranijo morskega leva in kako je spreten v vodi.

 Oskar Prosen

 

Najbolj so mi bile všeč opice, ki so bile rumeno-zelenkaste barve. Izvedel sem tudi, da je slonica Ganga dobila ime po reki. Najbolj sem se čudil, kako dolg vrat ima žirafa, kako velik trobec ima slon, kako lepih barv so kače  in kako spreten je morski lev. Mislim, da ga je zelo težko naučiti, kar zna. Naslednjič bi si rad ogledal tudi živali, ki so še naprej od volkov.

Luka Jeraša

 

Najbolj všeč so mi bile opice v terariju, ki so bile zelo igrive. Pa tudi hranjenje morskega leva je bilo zanimivo. Škoda se mi zdi, da smo imeli premalo časa. Upam, da si bom živalski vrt lahko ogledal tudi s starši in da bom lahko videl vse živali.

 Žan Pelipenko

 

Videli smo številne živali, imeli pa smo tudi možnost, da smo se nekaterih dotaknili, npr. grlice in kraljevega pitona. Škoda, da nam je zmanjkalo časa.

 Urška Dolenec

 

Ta naravoslovni dan mi je bil zelo všeč. Najbolj zanimiv se mi je zdel volk – ker je podoben psu, pse pa imam zelo rad.

Gašper Režen

 

Najbolje je bilo, da smo se lahko dotikali živali. Kačo sem dal za vrat in bila je hladna in težka. Všeč so mi bile tudi akrobacije morskega leva.

Marcel Šubic

 

 

Najbolj všeč sta mi bila slon in morski lev, ki smo ju videli pri hranjenju. Ko smo božali živali, nisem vedela, ali naj grlico in kačo pobožam ali ne.

Nika Križnar

 

Izvedeli smo, da noj lahko teče s hitrostjo 65 kilometrov na uro. Najbolj zanimive pa so bile opice, ki so bile smešne in tudi malo nesramne.

Jerca Šturm

 

Izvedeli smo veliko zanimivega o različnih živalih. Všeč so mi bili medvedje, volkovi in šimpanzi. Najboljši od vsega pa je bil stik z živimi živalmi. Kača je bila topla in gladka, ptič pa je bil po eni strani lep in mehak, po drugi strani pa si se bal, da bi se ti pokakal na hlače ali na roko.

Urban Dolenc

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)