18. novembra 2011 se je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk prvič udejanjil z živili na krožniku, in sicer s kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolki – vse domačega izvora. Na vrtce in osnovne šole je bilo za zajtrk dostavljenih več kot 19.000 kg kruha, 2.600 kg masla, 53. 600 litrov mleka, 3.220 kg medu in 32.000 kg jabolk. V projekt je vključenih okoli 268.074 otrok, vzgojiteljev in učiteljev v slovenskih vrtcih in osnovnih šolah (160.242 otrok v osnovnih šolah in 84.692 otrok v vrtcih). Projekt je potekal na 1.535 lokacijah, in sicer na 828 osnovnih šolah in 707 vrtcih.
Vir: https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/

*******************************************************

Letošnji tradicionalni slovenski zajtrk je potekal povsem drugače kot prejšnjih devet zaporednih let. Kruha, masla, mleka, medu in jabolk v šolo ni pripeljal nihče. A tradicijo smo kljub temu nadaljevali. Naši učenci so zajtrkovali doma. Oglejte si, kaj in kako.

1. razred

2. razred

3. razred

Podružnična šola Javorje

 

Učenke in učenci 4. in 5. razreda so spekli dišeče žemljice!

4. razred

5. razred

 

6.–9. razred

 

Učitelji

 

 

(Skupno 911 obiskov, današnjih obiskov 1)