V četrtek, 4.10. 2012, je na OŠ Sostro potekalo državno tekmovanje v orientacijskem teku za osnovne in srednje šole. Tudi letos smo sodelovali s tremi skupinami, in sicer starejši učenci in učenke ter mlajši učenci. Ekipa deklet je letos dosegla odličen uspeh in se uvrstila na drugo mesto.

 

Letošnja izvedba državnega tekmovanja je postregla z izjemnim številom udeležencev, saj jih je bilo na štartu skoraj 400.

 

Med dekleti so bila zelo uspešna tudi naša dekleta Eva Krek, ki je osvojila 8. mesto, Lucija Mur, ki je bila 11. in Valerija Oblak, ki je zasedla 14. mesto. Tekmovali sta še Špela Petrovčič, ki je pristala na 40. mestu in Tjaša Stanonik, ki pa žal ni prišla pravilno do cilja. Ekipa deklet je tako dosegla drugo mesto med devetimi ekipami. Uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo spomladi 2013 potekalo na Portugalskem, so naše učenke zgrešile le za nekaj točk.

 

Pri starejših fantih je bila proga speljana v obliki metuljčka in zato še bolj zahtevna, kar so pokazali tudi časi, ki so jih posamezni tekmovalci porabil za progo. Jaka Logar je bil tako 11., Rok Primožič 12., za njima je bil Primož Oblak, ki je bil 15., Matej Habjan 17. in Janez Justin 19. Rok Tavčar je potreboval nekaj več časa in se je uvrstil na 40. mesto. Fantje so med enajstimi ekipami zasedli 6. mesto.

 

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za dosežena mesta, posebno še dekletom, ki jim je uspel resnično lep rezultat. Prav tako pa je to lepa spodbuda tudi za delo v prihodnje.

 

Rezultati na http://www.orientacijska-zveza.si/index.php?id=43&rid=790

 

Aleš Mrak

 

no images were found

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)