22. in 23. septembra se je na Visokem odvijal prvi slovenski festival karikature, katerega idejni vodja je umetnik in glasbenik Boris Oblak iz Poljan. K sodelovanju je privabil 24 karikaturistov in nekaj sto  obiskovalcev. Mnogi od njih so se pustili upodobiti enemu od karikaturistov.
Nekaj karikatur je bilo v sklopu prvega slovenskega festivala razstavljenih konec tedna v Tavčarjevem dvorcu, vse pa bodo še do konca oktobra na ogled v hiši slikarjev Šubic.
Boris Oblak pa je k sodelovanju povabil tudi naše učence. Z učiteljico Mihaelo Žakelj Ogrin sta se domenila, da bo obiskal izbirni predmet likovno snovanje. Tako je v torek, 18. septembra, 6. in 7. šolsko uro prišel v šolo uro in predstavil glavne značilnosti karikature. Zanimiva je razlaga, kaj je karikatura – karikatura je črta, ki se zvija od smeha. S tem je pojasnil, da je karikatura pravzaprav portret, ki poudari značaj človeka tako, da poveča ali zmanjša njegov izgled oz. značaj, karakter. Učenci so imeli tudi možnost, da so si pod spretno roko karikaturista ogledali, kako karikatura nastaja. Več učencev je narisal in jim risbe tudi podaril. Po ogledu so se otroci tudi sami preizkusili v risanju karikature pevca Adija Smolarja.

 

 

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)