Podelitev priznanj in nagrad »obrazom« v množici

V zadnjem tednu v septembru je v stiškem muzeju potekala prireditev Obraz v množici v okviru Dnevov evropske kuturne dediščine ter Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti. Natečaja JSKDOI Ivančna Gorica se je udeležilo 473 avtorjev v starosti od 4. do 85. leta iz različnih krajev v Sloveniji, ki so ustvarili 492 del. Do 7. oktobra so razstavljena v galerijskih prostorih Muzeja krščanstva na Slovenskem.

Izbrana so bila najbolj prepričljiva in s tematiko najbolj povezana dela.  Med nagrajenci je tudi naša učenka, Ana Stržinar, ki je prejela 4. NAGRADO ZA PREPRIČLJIV LIKOVNI IZRAZ POSAMEZNIKU.

 

Preberite si obrazložitev nagrade za Anino delo:
ANA STRŽINAR, 12 let, OŠ Poljane, mentorica Mihalea Žakelj Ogrin
Utemeljitev: Ana Stržinar je v tehniki kolagrafije upodobila Množico čustev. Posamezne uprizoritve so med seboj ločene in lebdijo na belem polju, pa vendar so med seboj povezane in so del celote, vsaka pa zase izstopa. S tem je ustvarjena dinamika, ki da vedeti, da množica okoli nas obstaja, pa vendar smo vedno v njej sami. Vsak obraz posebej pritegne našo pozornost, zavedamo pa se obraza v množici, ki nas direktno nagovarja s tem, da je preprosto druge barve.

Čestitamo, Ana!

 

Na razstavo je bil uvrščen tudi linorez učenke Barbare Železnik z naslovom Iskra.

 

 

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)