V sredo, 23. septembra 2020, na dan praznovanja slovenskega športa smo se udeležili državnega prvenstva v orientacijskem teku za osnovne in srednje šole. Tekmovanje je potekalo v Črnučah na OŠ Maksa Pečarja. Zaradi koronakrize je tekmovanje izjemoma potekalo samo v kategorijah C (učenci 8. in 9. razreda) in D (dijaki 1. do 3. letnika srednje šole). Kljub temu se je tekmovanja udeležilo 310 tekmovalk in tekmovalcev.
Letošnja izvedba tekmovanja je bila res posebna, saj smo zaradi koronavirusa tekmovanje izpeljali na kronometrski način. To pomeni, da so se tekmovalci posamezne šole odpravljali na progo od najhitrejšega navzdol v za to določenem časovnem koridorju za določeno šolo.
Proga je bila po mnenju vseh mentorjev precej zahtevna in tudi daljša kot v predhodnih izvedbah. Teren je bil dokaj razčlenjen in s kar nekaj detajli. Zaradi dežja pa je bila podlaga zelo zahtevna.
Za našo šolo so izvrstne uvrstitve dosegli David Križnar, in sicer se je uvrstil na 2. mesto, Jakob Pisk je osvojil 14. mesto, Dominik Pisk pa je bil takoj za njim. Tekmovali so tudi Blaž Šubic, ki je osvojil 39. mesto, in Timotej Kos, ki je bil uvrščen takoj za njim. Med neuvrščenimi pa je bil Miha Dolenc, ki je zgrešil eno kontrolno točko. Ekipno so fantje dosegli odlično 2. mesto med 16 sodelujočimi šolami.
Med dekleti sta našo šolo zastopali Lučka Ficko, ki je zasedla 29. mesto, za njo se je na 30. mesto uvrstila Brina Frlan. Ekipno sta naši učenki dosegli 10. mesto med 12 sodelujočimi šolami.

Čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem, ki so se spoprijeli s progo in jo tudi brez izjeme uspešno zaključili, še posebej pa dobitniku kolajne Davidu Križnarju in fantovski ekipi.

 

Mentor: Aleš Mrak

 

David Križnar je z zamudo dobil srebrno medaljo.

 

(Skupno 253 obiskov, današnjih obiskov 1)