1. dan

Prvi dan začetka koronskega šolskega leta za petošolce in šole v naravi je za nami. Rečem lahko, da smo bili uspešni, saj smo takoj poprijeli za delo. Vremenske razmere so bile idealne, temperatura vode po naših meritvah je kar 27˚C. Skratka za delo na bazenu in v vodi ne bi moglo biti boljše. Po plavanju je sledila obilna večerja in večerni sprehod v okolici nastanitve. Z razgledne točke smo si pogledali celotno našo obali in koprsko pristanišče. Dan smo zaključili polni pozitivnih vtisov. Sledila je priprava na spanje in za tem še kratka pravljica za piko na i.

*****

2. dan

Pester dan je za nami. Dopoldanski del smo izkoristili za ogled Pirana in akvarija. V Piran smo se odpravili z barko, morje je bilo mirno, plovba prijetna. Akvarij je bil prav tako zanimiv, za zaključek ogleda mesta Piran pa smo se posladkali še s sladoledom.
Popoldanski del je bil pa še posebej pester. Izkoristili smo ga za nabiranje plavalnega znanja. Veliko učencev je plavalno znanje preizkušalo poleg bazena tudi v morju, vsi so bili uspešni, kljub bolj razburkanemu morju. Učenci lepo napredujejo. Po večerji je sledilo športno in kulturno dogajanje. Učenci, ki so želeli odigrati nogomet, so se zbrali na nogometnem igrišču in po eni uri igre je bil rezultat še vedno poravnan na 8:8, kar pomeni, da bomo morali jutri nadaljevati z drugim polčasom. Tisti, ki pa jim je bliže kultura, pa so lahko prisostvovali koncertu mladih filharmonikov v amfiteatru. Koncert je bil zelo zanimiv in nastopajoči so poželi velik aplavz. Večerni del pa smo izkoristili še za nekaj družabnih iger in pripravo na spanje. Dan je bil pol dogajanja, zato so učenci svoje vtise strnili še v kratkem zapisu dnevnika. Po kratki pravljici pa sledi počitek in nabiranje moči za nov dan.

*****

3. dan

Za nami je še en čudovit dan. Temperature zraka in morja so še vedno visoke, je pa bilo danes zelo vetrovno. Tako dopoldansko kot popoldansko plavanje smo izkoristili za osvajanje novega znanja in veščin na vodi. Potekalo je tudi testiranje za delfinčke. Nekateri so se preizkusili tudi na kajaku in ugotovili, da je v vetrovnih razmerah to zelo zahteven šport. Poleg dejavnosti v vodi in ob vodi smo tekom dneva izpeljali tudi učne dejavnosti, ki že klasično potekajo na prostem, v prijetnem okolju. Večer je bil zopet namenjen športu in sicer nogometu ter odbojki. Na odbojkarski tekmo je bilo še posebej napeto, saj sta se pomerili ekipi obeh razredničark. V vlogi trenerk sta z napotki pomagali vsaka svoji ekipi in videti je bilo, da je to še kar zahtevno delo. Pred spanjem je sledila še kratka pravljica in čas za nočni počitek.    

*****

4. dan

*****

5. dan

(Skupno 1.674 obiskov, današnjih obiskov 1)