Tudi učenke in učenci 2. a so svoje šolanje na daljavo začeli kar čez noč. Že kmalu so sošolcem pisali pisma, v katerih so pripovedovali, kako jim gre šola prek računalnika. Sporočali so tudi, da jim je dolgčas po prijateljih.

 

                         

 

Risali so pokrajino, pomlad in pisali pesmice o maju.

 

Tudi dva športna dneva so opravili – večinoma v družinskem krogu. Zadnji pohod je bil povezan z orientacijo.

Takole so o športnem dnevu zapisali …

Janova družina
Naredili smo kar velik krog in prehodili del poti občinskega pohodnega kroga. Od doma smo se odpravili peš do cerkve na Gabrški gori in nadaljevali čez vrh Gabrške gore, Plešavnikov vrh in do vojaške ceste, ki vodi naprej proti Sopotnici, Lubniku. Na Predolah smo zavili na gozdno pot proti Delnicam in malce pred temo smo bili doma. Z Janom sva označila prehojeno pot na zemljevidu. Skiciral  je tudi dom z okolico in igrali smo se igro iskanja sladkega zaklada. Otroci so bili navdušeni.

Metina družina
Bili smo na Valterskem vrhu. Tako blizu, a tako neznani zanimivi kraji!

Dašina družina
Opravili smo vikend pohod na Gabrško goro. Tokrat smo naredili krog po poti, kjer še nismo hodili. Izpred hiše smo se povzpeli po drugi strani kot gremo običajno, vrnili pa smo se čez Delnice in potem nazaj v Podobeno.

Mašina družina
Na športnem dnevu smo bili res super pridni – v 3 urah smo prehodili 7 km. Vmes so si otroci namočili noge v Sori. Pot je Maša označila tudi na zemljevidu, kot je bilo v navodilih.

Anitina družina
Obiskali smo vremenski radar na Pasji ravni.

Anjina družina
Pa nam je le uspelo opraviti pohod za športni dan! Cel teden smo čakali lepo vreme, pa ga žal tudi danes nismo bili deležni. Pot nas je vodila od Črnega kala do vrha Blegoša.

Vitanova družina
Z nami delijo nekaj utrinkov s športnega dneva (Hotovlja ~ Smoldno ~ Volča ~ Hotovlja).

 

Za konec pa še Nikino razmišljanje pred vnovičnim začetkom pouka.

 

 

 

(Skupno 580 obiskov, današnjih obiskov 1)