V četrtek, 21. junija, so učenci in učitelji naše šole pripravili prireditev, s katero so zaključili pouk v šolskem letu 2011/2012 ter počastili dan državnosti. Ker se je prireditev odvijala v popoldanskem času, je bilo obiskovalcev veliko. Poleg staršev in drugih sorodnikov šolarjev so prišli tudi bivši učenci, seveda pa sta se povabilu odzvala tudi župan občine Milan Čadež in predsednik KS Poljane.

Prizorišče je s pomočjo učencev uredila učiteljica Mihaela Žakelj – Ogrin in sploh nismo imeli občutka, da smo v telovadnici. Sredi “odra” se je bohotil velik šopek kresnika, okrog njega pa so se na ogled postavljale freske, ki so jih izdelali učenci. Na mreži zadaj so bila obešena številna likovna dela, ki so skozi celo leto nastajala pri pouku. Na desni strani pa so se za blazinami skrivali nekateri nastopajoči.

Prireditev se je začela s pesmijo in plesom, vodila pa sta jo Valerija in Luka iz 8. b. Župan Milan Čadež je v svojem nagovoru poudaril pomen šolanja, znanja in domoljubja ter spregovoril o dnevu državnosti. Program, ki je sledil,  je med prizori ljudske zgodbe o Kurentu, ki jo je z učenci izbirnega predmeta gledališki klub dramsko priredila učiteljica Nežka Gabrovec, predstavil dogajanje, delo in dosežke naših učencev. Nekateri učenci so tudi prebrali svoja literarna besedila, in sicer Marija Omejc iz 2. razreda, Tjaša Stanonik in Mojca Šubic iz 8. a, Marcel Stržinar, Taja Rupar in Larisa Pintar iz 4. a in Matic Bohinc iz 3. b ter Meta Gantar iz 9. b razreda. Program so popestrili tudi kitaristki Maša Stanonik in Aleksandra Logar iz 6. b, šolski zbori pod vodstvom učitelja Matjaža Slabeta ter plesalke pod vodstvom Petre Slabe.

Po govoru ravnateljice Metke Debeljak, ki je šolarje s svojimi mislimi pospremila v počitnice, je sledila še podelitev priznanj učencem, ki so bili v svojih oddelkih izbrani za vzorne, ter tistim, ki so bili v šolskem letu 2011/2012 najuspešnejši na različnih področjih.

 

no images were found

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)