V petek, 15. junija 2012, smo športni pedagogi s pomočjo nekaterih učiteljic, obeh hišnikov in štirih učenk uspešno organizirali prvo atletsko tekmovanje na našem šolskem stadionu. Pripravili smo dva troboja šol iz Poljanske doline. Prvi boj je potekal med podružničnimi šolami Javorje, Lučine in Sovodenj, drugi pa med OŠ Žiri, Gorenja vas in Poljane. Atleti , samo iz petih razredov, so se pomerili med seboj v teku na 60 m, v metu »žvižgača«, v skoku v višino in daljino ter v teku na 600 m. V drugem delu tekmovanja pa so pokazali svoje spretnosti z žogo v igri »med dvema ognjema«. Med vrstniki iz naše doline je potekal resnično zagrizen, a pošten boj.

Na turnirju z žogo je med podružnicami zmagala PŠ Sovodenj pred Lučinami in Javorjami. Med OŠ pa so pokal  prejeli učenci iz Žirov. Drugi so bili učenci iz Gorenje vasi in tretji gostitelji.

Na skupnem tekmovanju atletike (deklice in dečki) ter igre z žogo so bili najuspešnejši petošolci   Žirovci, na drugo mesto so se uvrstili naši učenci in na tretje mesto učenke in učenci  OŠ Ivana Tavčarja.

Navdušenje  in zadovoljstvo je bilo na visoki ravni. Zato bi bilo prav, če se potrudimo in takšno tekmovanje pripravimo tudi naslednje leto.

Janez Poljanšek

 

Atletsko tekmovanjerezultati

 

 

no images were found

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)