Kako se znajdejo, kaj počnejo in kako se na domu šolajo učenke in učenci 8. razreda

Pri pouku na daljavo mi je všeč samo to, da lahko med učenjem jem in si vzamem premor. Všeč pa mi ni to, da pišemo več kot v šoli ter to, da ob sebi nimam sošolcev in učiteljev.
Ožbej

Edina dobra stvar karantene je, da lahko več časa preživim z družino ob igranju namiznih iger. Zelo težko sledim pouku, saj sem spoznala, da potrebujem učiteljevo razlago, še posebej za matematiko, slovenščino in angleščino. Poskušam slediti pouku in sproti opravljati domače naloge. Nisem si mislila, da bom to kdaj rekla, ampak pogrešam šolo.
Ana

Močno pogrešam šolo, predvsem razredno uro, odmore in angleščino. Pošiljam foto utrinek domače šole.
Adriano

 

 

 

Ko se ne učim, mečem na koš, če je dež, pa žogo “driblam” v hiši; delam vaje za moč, grem v gozd hodit, pogledam kakšen film, tekmo …
Lena G.

Zdaj, ko imamo šolo na domu, običajno vstanem malo pozneje in se takoj lotim dela. Zdi se mi, da bi bilo še vseeno bolje v šoli poslušati učiteljevo razlago, kot pa doma delati kar nekaj.
Erazem

Večino časa sem notri, poizkušam pa se čim bolj naučiti šah.
David

V glavnem mi je šola na daljavo dokaj v redu stvar, saj lahko snov predelaš, kadar želiš in kakor želiš. Najbolj pri vsem tem me moti, ker ne videvam svojih sošolcev in prijateljev.
Doma večino dneva presedim za računalnikom v duhu šole. Kar pa mi preostane časa, ga rad izkoristim za vožnjo s kolesom, za družino ter vadbo “frajtonarce”(diatonične harmonike).
Blaž

Malo več pečem kot ponavadi in v peki zelo uživam. Veliko spremljam poročila, da vem, kaj še dogaja z virusom COVID-19. S sošolci še pogovarjamo prek aplikacij, ampak jih tudi malo pogrešam.
Taja

Dobro je, ker mi ni treba vstajati zgodaj. Slaba stran šole doma pa je, da nimam veliko prostora za mizo.
Luka

 

Moje mnenje o šoli na daljavo: opazila sem, da nisem toliko pod stresom kot v šoli, navodila so dokaj jasno napisana, le pri nekaterih predmetih so malo ne razumljiva, ampak se takoj obrnem na učitelja. Meni osebno je zanimiva izkušnja, nekaj novega in mi je zelo všeč.
Sliki pa prikazujeta včerajšnji pohod na Blegoš ter sončni zahod.
Nina 

    

 

 

Raje bi bila v šoli kot doma, čeprav se mi šola na daljavo zdi zelo zanimiva. Ker naredim vse v dopoldnevu, imam popoldne čas. Ponavadi ga preživim za kuhinjskim pultom ali pa za mizo, kjer se s sestrami družimo. Veliko sem tudi zunaj.
Manca

Meni je pouk v šoli veliko bolj všeč kot pouk na daljavo. Veliko rajši sem v šoli s prijatelji, kot pa doma za računalnikom. Vendar je to le ena izkušnja več. Sedaj šele cenim, kakšen privilegij imamo biti v šoli, čeprav je na čase težko zaradi ocen. Veselim se že šole, saj pogrešam prijatelje. Med karanteno imam veliko več časa, ki ga preživim z družino.
Lena

      

 

 

Meni je pouk na daljavo všeč. Edina slaba stran tega korona virusa je, da ne moreš nikamor. Pa še vsa igrišča so zaprta in ne morem nič igrati košarke.
Gašper

Karantena mi ni všeč, tako kot sem mislila, da mi bo. Prve dni mi je bilo še zanimivo, ampak čez čas mi je postalo dolgčas. Nisem si mislila, da bom to kdaj rekla, ampak res pogrešam šolo. Brez prijateljev delo doma res ni zanimivo. Ker zdaj v trgovinah primanjkuje kruha, sva ga z mami spekli sami.
Tia

… Vsak dan grem na sprehod do kraja, kjer je lep razgled in občutek narave, še posebej, če je lepo vreme tako kot zdaj. Dopoldne čas namenim prepisovanju šolske snovi in reševanju nalog. Popoldne se najde čas za knjige, glasbo in kakšen film. … Ni nam hudega, vendar upam, da to ne bo preveč vplivalo na uspeh, ko se vrnemo v šolske klopi.
Iza

… Kaj pa počnem sedaj? Nič posebnega. Dopoldne prepisujem snov in rešujem naloge, popoldne pa gremo z družino za kakšno uro ven (v gozd, kjer ni veliko ljudi) in proti večeru počnem, kar me veseli (npr. igram nogomet z bratoma, pojem …).
Maja

   

… Poleg šole rišem, se učim igranja kitare, vadim ostale inštrumente (tudi citre imam preko spleta), pomagam pripravljati kosila, zvečer pa se po Vibru pogovarjam z Niko. Malo pogrešam šolo, ker po spletu ni isto, kot če si z učiteljem v istem prostoru, pa tudi zaradi sošolk in sošolcev.
Tinkara

… Čeprav šola na daljavo, je super. … Veliko sem zunaj s svojim zajčkom Mikijem.
Hana

 

… Ta zadeva s šolo mi je kar všeč, ker lahko dolgo spim, imam dolge odmore in imam več malic. Šole sploh ne pogrešam, pogrešam pa sošolce. Moti me samo, ker dobimo veliko snovi in ker jo moramo prepisati v zvezek.
Nejc

… Ta teden lahko spim malo več. Zbudim se ob osmih, hitro pojem zajtrk in se kar v pižami odpravim v šolo. S šolo končam prej kot običajno. Ko končam s šolo, pojemo kosilo in se odpravimo ven na zrak. Zvečer mi mami skopira liste, ki jih moramo naslednji dan predelati.  Spletna učilnica in delo od doma se mi zdita zanimiva, saj je to zame nekaj novega.
Zala

… Moj vtis je še kar dober, saj imam za šolo narejeno do 12-ih, potem pa lahko grem ven na svež zrak, da si malo odpočijem. Na spletni učilnici se znajdem dobro, ampak malo šteka, ker je veliko otrok na spletni strani.
Peter

… Je malo težje in napornejše. Zaenkrat mi še dobro gre.
Jaka

… Meni je učenje na daljavo kar v redu, tudi učitelji odgovarjajo na vprašanja glede snovi. Fajn je, ker si lahko sam razporediš čas.
Barbara

… Dopoldne sem delal za šolo, popoldne pa sem pomagal staršem in imel prosti čas za aktivnosti v naravi (igranje nogometa, vožnja s hoverboardom …). Pri delu od doma mi je všeč, da vso snov lahko dobim na spletni učilnici, ki je zelo pregledna.
David P.

… S šolo nisem preveč obremenjena in z družino izkoristimo vsak lep dan zunaj. Spletna učilnica je zelo pregledna, saj se mi zdi, da se učitelji za vsak predmet zelo potrudijo in mi to ne dela težav.
Nika J.

… Imam se dobro. Delo mi gre dobro.
Blaž

Zdi se mi v redu, da lahko vstanem kasneje. Med delom lahko vzamem premor, kadar hočem, in jem, kadar hočem. Vse lahko naredim do treh, nato pa grem ven in igram košarko ter pomagam na kmetiji med tem, ko mi mami pregleduje nalogo. Zvečer naredim in popravim, kar je narobe. Nato pa sem lahko na računalniku.
Anže

 

 

(Skupno 581 obiskov, današnjih obiskov 1)