Kaj je FLL?

FIRST LEGO LEAGUE (FLL – firstlegoleague.org) je mednarodni multidisciplinarni raziskovalni program, ki otroke in najstnike motivira za naravoslovje in spodbuja razmišljanje “Out of the box”, inovativnost in skupinsko ter sodelovalno delo. Spodbuja jih k uporabi sodobnih tehnologij v koristne, humane namene. Učijo se programiranja.

FLL poteka v več kot 88 državah po svetu. V Sloveniji se je na ta program mogoče prijaviti od leta 2011 preko neprofitne organizacije Super Glavca (fll.si).

Letošnje drugo regijsko srečanje je potekalo v Divači v soboto, 14. 12. 2019. Z dokaj spremenjeno ekipo smo sodelovali tudi na tokratnem srečanju. Tema programa FLL je bilo MESTO PRIHODNOSTI. Znotraj te teme smo razmišljali, ko smo pripravljali projekt, prav tako pa je bilo tudi tekmovalno polje oblikovano za reševanje težav sodobnih mest. Kot temo smo predstavili potres in pravilno ravnanje v primeru potresa, saj menimo, da je potrebno storiti več pri ozaveščanju te vrste naravne nesreče. Predstavili smo še vrednosti, na katerih temelji naše delo, v sklopu tekmovanja pa poteka tudi tehnični intervju. Na tej predstavitvi se pogovorimo o tem, na kakšen način smo se lotili problemov, ki jih predstavlja tekmovalno polje, katere misije nam je uspelo s pomočjo robota EV3 rešiti in na kakšen način.  Udeleženci letošnjega srečanja so bili naslednji učenci: Luka Možina, Erazem Kržišnik, Maks Božnar, Filip Kržišnik, Aljaž Košir in David Kokalj. Čeprav gre za tekmovanje, pa na vsakem koraku govorimo tudi o sodelovanju in razmišljanju izven običajnih okvirjev, zato je ta program še posebej zanimiv. Se je pa tudi letos izkazalo, da bo potrebno vložiti še veliko več dela in truda v ta program, da se bomo lahko kosali z najboljšimi, ki prav tako kot mi tudi napredujejo.

Mentor: Aleš Mrak

 

 

(Skupno 172 obiskov, današnjih obiskov 1)