Kljub nekoliko bolj kislemu vremenu nam je uspelo izvesti tehniški dan Jumicar. Učenci 4. in 5. razredov so zelo uživali, kar lahko preberete v njihovih zapisih.

Mentorica: Cilka Čibej

 

Danes je bilo zelo lepo. Najprej smo imeli predstavitev o prometu, kjer smo se naučili, kako prečkati cesto. Ko je bilo konec, smo naredili obris telesa sošolke Žane, tako da je Žana ležala na tleh in na papirju, nato  smo vsi skupaj na obris nalepili slike vseh sort in oblik solate. Po malici pa smo imeli program Neon, kjer smo imeli delavnico o  nasilju. Pogovarjali smo se o tem, kako se umakniti nasilju in o tem, kako preprečiti nasilje. Četrto uro smo razgibavali možgane, kjer smo reševali uganke na temo promet. In že je odbila peta šolska ura. Vsi smo komaj čakali, da se bomo lahko peljali z Jumicar avtomobilčki. Ko sem prišel na vrsto za vožnjo z avtomobilčkom, sem se peljal po poligonu, kjer so bili postavljeni prometni znaki. Morali smo jih upoštevati, kot bi bili na pravi cesti. Bilo mi je zelo všeč, saj imam zelo rad avtomobile.

Aljaž

 

Sredin dan dejavnosti je bil zelo razgiban. Prvo uro smo se družili ob shemi sadja in zelenjave in sošolko Žano spremenili v solato. Drugo uro smo poslušali predavanje o naši vlogi pešca v prometu. Naučili smo se, da moramo ob cesti hoditi mirno in opazovati dogajanje. Najbolje se je bilo po šolskem igrišču voziti z avtomobilčki. Meni se vožnja ni zdela težka, ampak zabavna. V učilnici smo se z učiteljico Damjano in učiteljico Polono pogovarjali o nasilju, kjer je veljalo prav isto pravilo kot v prometu – opazovati in biti pozoren ne samo nase, ampak tudi na druge. Če bi lahko, bi ponovila vožnjo z avtomobilčki.

Jerca

 

V sredo, 20. 11. 2019, smo imeli tehniški dan. Zelo mi je bil všeč. Najprej smo imeli predavanje o prometu. Morali smo si zapomniti, da moraš mirno hoditi in opazovati, ko vstopiš v promet. Po predavanju smo delali plakat za šolsko shemo. Tretjo uro smo imeli program Neon, kjer sta nam učiteljici govorili o nasilju med vrstniki. Zadnjo šolsko uro smo se vozili z avtomobilčki.

Žana

 

V sredo smo imeli tehniški dan. Vozili smo se s čisto pravimi avti. Imeli smo pravo cesto z znaki in s semaforji.
Bilo je kar malo težko vozit, ker še ne poznamo vseh prometnih znakov.
Upam, da bom lahko še kdaj vozil takšne avte.
Čisto prehitro je minil ta dan!

Žiga

 

(Skupno 276 obiskov, današnjih obiskov 1)