VTISI UČENK IN UČENCEV

Meni je bilo najbolj všeč v Dolenjskem muzeju in na gradu Bogenšperk. V muzeju mi je bilo všeč, ko smo gledali in se pogovarjali o grobnicah. (Nika)

Najbolj mi je bilo všeč v samostanu, ko smo imeli delavnico kaligrafskih črk in smo pisali s posebnim nalivnikom svoja imena. (Tara)

Zelo mi je bilo všeč izdelovanje situle, kosilo in kaligrafija. (Mirjam)

Všeč so mi bile orglice v Dolenjskem muzeju. (Tjaša)

Zelo mi je bilo všeč, ko smo izdelovali prizor na situli. Zanimivo se mi je zdelo, da so  včasih menihi prepisovali ogromne knjige in da so rdečo barvo delali iz krvi in jo shranjevali v svinjskem mehurju. Novo mesto se imenuje tudi mesto situl, česar prej nisem vedel. (Amadej)

Najbolj sta mi bila všeč delavnica kaligrafije v samostanu Stična in kosilo. Pri kosilu mi je bila všeč kepica sladoleda. Zapomnila sem si podatek, da se je Valvasor, ko je bil star 31 let, poročil z dekletom, starim 13 let. Všeč mi je bilo, ko smo v hiši Toneta Pavčka gledali film. Poleg hiše smo videli še konja in psa. (Zoja)

V Pavčkovem domu sem izvedela, da je bilo Tonetu ime Tone zato, ker je bil njegov oče tudi Tone. (Maja)

Všeč mi je bilo, ker smo se vozili dolgo časa in ker smo si imeli veliko povedati drug drugemu. V gradu mi je bila všeč Poslednja sodba. (Taj)

 

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)