V četrtek, 3. oktobra 2019, je v Mariboru potekalo državno tekmovanje v orientacijskem teku za osnovne in srednje šole. Tekmovanja se je tokrat udeležilo preko 20 osnovnih šol in še nekaj srednjih šol. Tako kot v preteklosti je bilo tudi letos na štartu več kot 300 učencev. Uspešni smo bili tudi letos, saj je David Križnar v kategoriji B dosegel 3. mesto.

Letos je bilo najbolj vroče v kategoriji B, ki jo sestavljajo učenke in učenci 6. in 7. razreda. Tekmovalo je čez 60 tekmovalcev in preko 40 tekmovalk, zato je bila proga speljana v različne smeri. S tem se prepreči skupno iskanje točk. Tekmovali smo še v kategoriji C, ki so jo sestavljali učenke in učenci 8. in 9. razreda. Tudi ta skupina je bila zelo številčna.

Razmere za tekmovanje so bile odlične. Teren, na katerem je potekala proga, je bil podoben našemu domačemu terenu z nekaj odprtega terena in veliko potmi, ki so se vile skozi gozd. Tu pa tam pa so bili še posebni objekti glede na to, da smo se orientirali pod Pohorjem.

In kako je šlo naši ekipi?

Med učenci v kategoriji B je bil najboljši David Križnar s 3. mestom. To je bila tudi naša najboljša uvrstitev. Sledil mu je Dominik Pisk s 16. mestom. Jan Demšar je zasedel 31. mesto, Miha Dolenc 39. mesto in Timotej Kos 61. mesto. Blaž Šubic je bil na žalost diskvalificiran. V kategoriji C je našo šolo zastopal Jakob Pisk in se je uvrstil na 11. mesto.

Med učenkami v kategoriji C je bila najbolje uvrščena Anja Luznar, in sicer na 10. mestu. Takoj za njo je bila Manca Stanonik na 12. mestu. V kategoriji B pa je bila najbolje uvrščena Brina Frlan, in sicer na 14. mesto, Lučka Ficko pa je zasedla 23. mesto.
Ekipno smo se najbolje uvrstili v kategoriji B – učenci, in sicer na 5. mesto. Kot šola smo zasedli skupno 6. mesto.

Pohvalim lahko vse sodelujoče za uvrstitve in odločnost za nastop.

Vabim tudi vse, ki vas zanima orientacijski tek, da se nam pridružite!

 

Mentor: Aleš Mrak

 

(Skupno 298 obiskov, današnjih obiskov 1)