V torek, 10. aprila, smo učenke izbirnega predmeta šolsko novinarstvo obiskale Radio 1 v Ljubljani. Za obisk se je naša učiteljica dogovorila z Mojco Oblak,  našo nekdanjo učiteljico, ki je tam zaposlena.

 

Če primerjamo Radio Sora, kjer so nas gostili pred enim mesecem, z Radiem 1, je ta res velik. Toliko zaposlenih, sob, studiev, računalnikov! Zaposleni pišejo, pregledujejo, iščejo informacije, večina jih sedi v enem velikem prostoru – vsak za svojo mizo in za svojim računalnikov. In studio, od koder poteka program – polno zaslonov, mikrofonov in seveda spet računalnikov!

Med ogledom smo naletele tudi na Denisa Avdića, ki nas je spraševal, kakšna učiteljica je bila Mojca, potem pa se je v svojem slogu z njo še malo pošalil.

V posebni sobi z veliko mizo so nam postregli s prigrizkom, direktor pa nam je povedal nekaj podatkov o Radiu 1, ki je v zadnjem času najbolj poslušana radijska postaja v Sloveniji.

Sledil je še ogled drugih prostorov, na koncu pa smo dobile še darila – majice z napisom Radio 1.

 

Na Radiu 1 so nas najprej lepo sprejeli, nato pa so nam povedali in pokazali, kako poteka njihovo delo. Pokazali so nam studio, v katerem potekajo oddaje v živo in studio, v katerem oddaje  posnamejo vnaprej. Srečale pa smo tudi Denisa Avdića. Povedali so nam, da je Radio 1 najbolj poslušana radijska postaja v Sloveniji in da prav v teh dneh praznujejo peto leto njegovega delovanja.  Na koncu pa je vsaka dobila majico.
Ogled Radia 1 mi je bil zelo všeč.

Sara Pustovrh, 9. a

 

10 . aprila 2012 smo se učenke šolskega novinarstva odpravile na ogled Radia 1 v Ljubljani. Proti Ljubljani smo krenile konec 2. šolske ure. Tam sta nas pričakali Mojca in njena sodelavka. Na Radiu 1 smo si učenke ogledale njihove prostore, spoznale smo Denisa Avdića, se z njim tudi malo pogovorile potem pa smo odšle v studio (eter). Tam nam je voditelj razložil, kako poteka delo, ko si v etru, nato pa smo odšle v sejno sobo, kjer nam je direktor povedal nekaj o zgodovini Radia 1 in o Radiu 1 na splošno. Na koncu nas je peljal še na podrobnejši ogled prostorov, Valerija pa je lahko tudi preizkusila, kako njen glas zveni na radiu. Ogledale smo si še nekaj prostorov, kjer ustvarjajo “desne roke” voditeljev, poslušale pa smo tudi dve izvedbi Hude mravljice. Nato smo si ogledale še prostor, v katerem ustvarja producent na koncu pa smo spet odšle v sejno sobo kjer smo dobile majice Radia 1. Nato smo se še poslovile in krenile proti domu.

Na Radiu 1 se mi je zdelo super. Če bi lahko, bi šla tja še kdaj.

Alenka Dolenec, 9. b

 

Obisk Radia 1 je bil zelo zanimiv. Tam smo videli, kako delo na Radiu 1 poteka. Še posebej všeč mi bil ogled studia, kjer se vse prenaša v eter in pa “pogovor” z Denisom Avdičem.

Tjaša Buh, 8. a

 

V torek, 10. 4. 2012,  smo se učenke izbirnega predmeta šolsko novinarstvo odpravile na Radio 1 v Ljubljano. Ko smo prišle, so nas lepo sprejeli in nam razkazali njihove prostore. Videle smo veliko znanih ljudi, ki jih drugače poslušamo le po radiu, npr. Denisa Avdića, Mamo Manko in druge. Pokazali so nam, kako na radiu delajo. Ogledale smo si lahko tudi studio, kjer je oddaja potekala v živo. Zanimivo je bilo videti studio in vse naprave. Nekaj besed nam je namenil tudi direktor, katerega smo lahko vprašale kar koli in nam je z veseljem odgovoril. Tudi same smo se lahko preizkusile za mikrofonom. Dobile smo tudi majice Radia 1, ki jih bomo z veseljem nosile. Obiska radia sem se zelo veselila, ker ta radio najraje poslušam. Lepo je bilo videti Denisa Avdića in vse ostale, ki ustvarjajo ta odličen radio. Z veseljem bi si ga še enkrat ogledala. 🙂

Anja Dolinar, 9. b

no images were found

 

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)