Tretji kulturni dan je za učence prvega triletja potekal v znamenju plesa. Pod vodstvom plesnih učiteljic Tanje, Mance, Špele in Aleše iz plesnega kluba Ples Plus so učenci v sredo, 11. aprila, celo dopoldne preplesali. Naučili so se nekaj individualnih in nekaj skupinskih plesov.

Učenci prvega razreda so se naučili osnovnih baletnih korakov, združenih v skupinsko baletno koreografijo, in zaplesali odlomek iz baleta Trnuljčica skladatelja Petra Iljiča Čajkovskega. Osnovne korake hip hopa so združili v skupinsko koreografijo in plesali ob skladbi Baby (Justin Bieber) ter se naučili dva slovenska ljudska plesa Abraham′ ma sedem sinov in Ob bistrem potoku je mlin.

Učenci drugih razredov so baletne korake združili v skupinsko koreografijo in zaplesali odlomek iz baleta Labodje jezero (Peter Iljič Čajkovski), pripravili skupinsko koreografijo hip hopa ob poskočnih ritmih grške evrovizijske pesmi iz leta 2008 Secret Combination izvajalke Kalomoire Sarantis ter se naučili venček belokranjskih ljudskih plesov.

Tretješolci so zaplesali odlomek iz baleta Hrestač Petra Iljiča Čajkovskega, uživali v ritmih hip hopa ob skladbi Secret Combination in se naučili prekmurski ljudski ples.

Ob koncu plesnega dne je v telovadnici potekala skupna predstavitev, kjer je vsak razred odplesal ples, ki so se ga naučili v tem dopoldnevu. Za nepozaben zaključek pa so vsi sodelujoči zaplesali še ob ritmih glasbe Waka, waka izvajalke Shakire in Gremo okrog sveta v izvedbi slovenske glasbene skupine Čuki. Zadovoljstvo učencev je bilo na koncu neizmerno, saj so se vse dopoldne zabavali, obenem pa so osvojili kar nekaj plesnih korakov.

Oglejte si fotografije po razredih, na koncu pa še zaključek plesnega dne.

 

1. razred

no images were found

 

2. razred

 

3. razred

 

ZAKLJUČEK

no images were found

 

 

 

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)