Tudi v letošnjem aprilu nas je knjiga spremljala v šoli ob malo neobičajnem času – ponoči. Kar osemdeset učencev se je udeležilo NOČI KNJIGE 2019, ki smo jo na OŠ Poljane letos izvedli v noči s petka, 12., na soboto, 13. aprila.

Odpravili smo se do Visokega, saj je dvorec Visoko preko pisatelja Ivana Tavčarja močno povezan z literaturo. Tam sta učiteljici Damjana in Nuša posodili svoj glas palčku, ki nas je preko zgodbice izzval na lov za zakladom. Pot do njega ni bila enostavna. Tako kot je dvorec Visoko predstavljal pisatelju Ivanu Tavčarju zatočišče pred ljubljanskim vrvežem, smo tudi mi v okolici dvorca palčkom postavili zatočišča. Kar osem smo jih zgradili, saj smo bili razdeljeni v osem skupin. Do sladkega zaklada, medenjakov, nas je čakalo še več nalog. Ob reševanju smo se srečali z Mojco Pokrajculjo, Petrom Klepcem in Martinom Krpanom, ki so vsi znani po tem, da so radi pomagali drugim. Tudi mi smo drug pri drugem odkrivali dobre lastnosti. Po rešeni uganki smo končno odkrili medenjake, ki so popestrili večerjo iz nahrbtnika.

Kaj smo še počeli?

Takole so NOČ KNJIGE doživele učenke 4. razreda.

Za noč knjige sem se imela zelo lepo. Želim si, da bi bila noč knjige naslednje leto enako vesela in zabavna. Zelo mi je bilo všeč, ko smo iskali zaklad. Vse naloge iz lova na zaklad so mi bile zelo všeč, najbolj pa prva, ker smo si pri gradnji hiške za palčke zelo pomagale. Želela sem si, da bi naredile veliko hiško zanje. Zelo smo se potrudile in prve dokončale hiško. Všeč mi je bilo tudi, ko smo ciljali Brdavsa. Skupaj smo ga trikrat zadeli in ga premagali. S kredami smo na tla risali Martina Krpana, ki umika kobilico s poti, da je šel lahko cesar dalje.
Upam, da bo naslednja noč knjige podobna.

Ema Krek, 4. b

Bilo mi je zelo všeč. Prebrala sem dve knjigi. Najbolj mi je bila všeč Anica in grozovitež. Zelo mi je bilo všeč tudi to, da smo do pol polnoči brali knjige.
Na poti do Tavčarjevega dvorca sva se s prijateljico zelo zabavali. Govorili sva si vice in se igrali.
Malo me je motilo, do so učiteljice zvečer hodile po veliki telovadnici. Malo težje sem zaspala, to bi spremenila. Ampak je bilo potem vse v redu.

Zarja Mlinar, 4. a

Noč knjige mi je bila zelo všeč. Najprej smo šli na Visoko. Tam so se igrali in se zabavali.
Ko smo prišli nazaj v šolo, smo pojedli, se še malo igrali, potem pa smo šli spat. Knjige smo lahko brali do pol polnoči.
Lepo je bilo, adijo, noč knjige!

Jerca Gantar, 4. a

 

Prisotne učence smo poprosili, da s petimi besedami opišejo noč knjige. Precej različnih so zapisali:

BRALNO, BRANJE, DOBRO, DOMISELNO, DRUŽABNO, DRUŽBA, DRUŽENJE S PRIJATELJI, HRANA, IGRANJE, IGRIVO, IZJEMNO ZANIMIVO, IZNAJDLJIVO, KNJIGE, LEPO, LOV NA ZAKLAD,  NASMEJANO, NEPOZABNO, NOČ, PALČKI, POGOVOR, POHOD, POUČNO, PRIJAZNO, PRIJETNO, PUSTOLOVSKO, SMEŠNO, SODELOVANJE, SPANJE V ŠOLI, SUPER, ŠKRAT, UTRUJENOST, VESELO, VISOKO, ZABAVA, ZABAVNO, ZAJTRK, ZAKLAD, ZANIMIVO, ZDRAVO, ŽUR

Besede so zbrane po abecednem vrstnem redu, vi pa si izberite tisto, ki bo za vas na prvem mestu pri odločitvi za NOČ KNJIGE 2020.

 

(Skupno 499 obiskov, današnjih obiskov 1)