Učenke in učenci, ki uspešno opravijo bralno značko, vsako leto spomladi doživijo nekaj enkratnega – srečanje s slovenskim avtorjem ali avtorico, ki ustvarja za otroke. Tokrat je k nam v goste prišel Jure Sešek, radijski in televizijski voditelj, igralec in glasbenik, ki je otrokom približal slovenskega junaka Martina Krpana.

Tako so prireditev doživeli učenke in učenci iz 5. b:

Na začetku sva mislili, da je v kovčku lutka Martina Krpana , na koncu pa se je izkazalo, da je Martin Krpan Jure Sešek. Zelo sva se nasmejali, saj je poskrbel za veliko smešnih reči. BILO JE FANTASTIČNO!
Maja Šink in Zoja Klemenčič, 5. b

Letos sem za bralno značko prebrala pet knjig in eno pesmico. Najbolj mi je bila všeč knjiga Vreži znamenje. Knjiga ima nekaj čez 300 strani. Ob vseh knjigah sem zelo uživala, za nagrado pa smo na koncu bralne značke šli na prireditev, kjer se nam je predstavil Jure Sešek. Predstavil nam je zgodbo o Martinu Krpanu. Igra mi je bila zelo všeč, kakor tudi vse knjige, ki sem jih prebrala.
Julija Strel, 5. b

Za bralno značko sem se potrudila, saj me je zanimalo, kdo nas bo letos obiskal. Prišel je Jure Sešek. Uprizoril je igro Martina Krpana. Vedela sem že, kaj se bo zgodilo, saj sem to knjigo že prebrala. Ampak je bilo vseeno zanimivo.
Eli Mrak, 5. b

V petem razredu smo za bralno značko, namesto da bi pisali obnovo v zvezek, izpolnili bralni list. Prebrati smo morali pet knjig in eno pesmico. Všeč mi je bil Jurij Sešek.
Nastja Tratnik, 5. b

Bralna značka mi je zelo všeč, le pesmica ne. Upam, da je v naslednjih razredih ne bo. Tudi zaključek je bil dober, ko je prišel Jure Sešek in igral Martina Krpana, ki je ubil Brdavsa.
Eva Mrak, 5. b

Učenci Benjamin, Blaž, Izak, Maks, Taj, Ajda in Manca iz 5. b razreda pa so bili enotnega mnenja, da je bilo najbolj zanimivo in smešno, ko je hotel Martin Krpan učitelju Urošu odsekati glavo.

 

Učenke in učenci iz 4. b so Martina Krpana tudi narisali.

 

 

 

 

Pa še nekaj fotografij …

(Skupno 374 obiskov, današnjih obiskov 1)