Naš turistični krožek se je po mesecih priprav na 33. DRŽAVNI FESTIVAL TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA končno lahko predstavil svoje delo.

Takole so učenke povzele svoje delo in napovedale svojo predstavitev:

“Ob obisku in spoznavanju novih krajev vsi vedno pričakujemo, da bomo s seboj odnesli nekaj, kar nas bo trajno spominjalo na kraj, ki smo ga obiskali.
V letošnjem šolskem letu smo se pri turističnem krožku odločili, da vam s pripovedko predstavimo nastanek Poljanske doline in vas opomnimo na ustrezen odnos do hrane.
V okviru teme TURISTIČNI SPOMINEK MOJEGA KRAJA smo se lotili raziskovanja pripovedk, povezanih z nastankom Poljanske doline. Eno smo izbrali in skupaj s tradicionalno slovensko skrinjo bi jo radi podarili v spomin vsem, ki nas bodo obiskali.”

Končno je napočil 19. marec, ko so učenke svoje delo lahko predstavile širši javnosti, in sicer na tržnici v Mercator centru Domžale. Njihova naloga je bila privabiti čim več obiskovalcev, jih navdušiti za obisk naše doline ter seveda – očarati komisijo.

Uspelo jim je! Dobile so srebrno priznanje za sodelovanje na državnem nivoju!

Iskrene čestitke vsem učenkam, ki so se dobro pripravile in odlično opravile svojo nalogo! Obenem pa še zahvala vsem, ki ste nam pomagali, da smo bili na svojo predstavitev lahko ponosni.

Hvala našima hišnikoma Filipu in Dušanu ter učiteljici Mihaeli za aktivno sodelovanje pri pripravi tržnice, učitelju Juretu za računalniško podporo in dostavo materiala, občini, ki je financirala potisk promocijskih majic. Hvala tudi vodstvu šole, ki podpira naše delo in nam omogoči nakup potrebnega materiala. Brez vas nam ne bi uspelo!

Učenke:
4. razred: Ema Kržišnik, Ester Šinkovec, Tija Kisovec, Ema Krek, Kora Markelj
5. razred: Ajda Ficko, Manca Ravnikar, Ivana Pisk, Julia Strel, Nastja Tratnik, Maja Šink
6. razred: Ema Ržek, Brina Frlan, Eva Križnar, Lara Rešek, Sara Robba, Iris Zver

Mentorici:  
Mojca Veber, prof.
Mirjam Rožič Pfajfar, prof.

 

 

(Skupno 366 obiskov, današnjih obiskov 1)