V četrtek, 21. februarja,  je v Kranju potekalo področno tekmovanje za mlajše dečke v košarki. Na to tekmovanje sta se poleg OŠ Poljane uvrstili še OŠ Simona Jenka in OŠ Jakoba Aljaža. Tekmovanje je potekalo na visokem nivoju in je bilo kljub drugačnim pričakovanjem izredno izenačeno.
Naša ekipa se je najprej pomerila z ekipo OŠ Simona Jenka. Skozi celotno tekmo se je vodstvo izmenjevalo, tako da je bila v prednosti sedaj ena, potem druga ekipa. Tudi obe tretjini sta se končali z neodločenim rezultatom. V zadnji tretjini se je vseeno izkazala naša ekipa in ob resnično odlični igri strla odpor nasprotnikov ter tako slavila prvo zmago z rezultatom 35 : 32. Seveda je bilo veselje ob doseženi zmagi veliko.
V nadaljevanju je sledila še bolj izenačena tekma, in sicer med domačima ekipama OŠ Jakoba Aljaža in OŠ Simona Jenka. Za to, da smo dobili zmagovalca, sta bila potreba kar dva podaljška. Na koncu je slavila ekipa OŠ Simona Jenka. Po eni strani za nas najslabši scenarij, saj je to pomenilo, da smo za uvrstitev naprej v zadnji tekmi moralo premagati ekipo OŠ Jakoba Aljaža.
Pred našo ekipo je bila pomembna naloga. Že na začetku ji met ni stekel tako kot v prvi tekmi, zlasti smo bili neuspešni pri izvajanju prostih metov. Pojavljale so se tudi napake v obrambi. Razlika je v drugi tretjini počasi naraščala in naša ekipa se ni več uspela priključiti. Končni rezultat je bil 34 : 23 za OŠ Jakoba Aljaža. S to zmago so postali gorenjski prvaki, naša ekipa pa se je morala žal zadovoljiti s tretjim mestom.

Za ekipo OŠ Poljane so nastopali: David Omejc, Nejc Milinovič, Jaka Padežnik, Lena Grebenc, Gašper Čadež, Tilen Mrak, Ožbej Krek, Dominik Pisk, Nejc Klemenčič, Jaka Kalamar, Elin Mrak.

Vsi nastopajoči si zaslužijo čestitke za požrtvovalno igro, v prihodnje pa še malo športne sreče za preboj na državno raven tekmovanja.

 

(Skupno 282 obiskov, današnjih obiskov 1)