Sobota, 2. februarja, je bila delovna za vse osnovnošolce in srednješolce po Sloveniji. Vsi učenci naše šole so skupaj z učitelji del pouka preživeli v šoli, del pa v Kulturnem domu DPD Svoboda v Žireh.
V Žiri so se najprej odpravili učenci od 4. do 9. razreda in si ogledali slovenski družinski film Gajin svet. To je družinski in hkrati mladinski film, ki izpostavlja tipične težave današnjega časa: odraščanje, preobremenjenost staršev, ločitev, odtujenost, vpliv pretirane uporabe mobilnih telefonov, naivnost ob uporabi spletnih omrežij, dotakne pa se tudi s tem povezanih spletnih zlorab.
Po filmu sta sledili še dve uri pouka v šoli, ki sta bili namenjeni pogovoru o filmu in o vseh temah, ki so se otrok dotaknile.

Vir slike: https://www.kolosej.si/filmi/film/gajin-svet/

 

Mlajši učenci od 1. do 3. razreda so lahko uživali v sicer kar dolgem otroškem sinhroniziranem filmu Gašper in Petra na zimskih počitnicah, ki jih je posrkal v svet igre in pomena pravega prijateljstva. Seveda so se na ogled filma pripravili že v šoli, kjer so se z učiteljicami pogovarjali o igri, prijateljstvu in drugih temah.

Vir slike: https://www.bigbang.si/film/gasper-in-petra-na-zimskih-pocitnicah-dvd-594537

 

(Skupno 273 obiskov, današnjih obiskov 1)