V sredo, na kulturni dan, je bila v Podružnični šoli Javorje osrednja občinska prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku z naslovom “Govoril bom, kot me je mati učila”. Poleg pevcev, recitatorjev in glasbenikov so nastopali tudi javorski učenci z igrico in pevskim zborom ter otroci iz vrtca.

Na začetku prireditve je občinstvo nagovoril župan Milan Čadež, na koncu pa ravnateljica naše šole, Metka Debeljak. Program je povezovala Saša Pivk Avsec.

Sledilo pa je dejanje, pomembno za našo šolo in vrtec, in sicer slavnostna otvoritev novih prostorov vrtca v Podružnični šoli Javorje. Trak sta slavnostno prerezala župan Milan Čadež in ravnateljica Metka Debeljak, javorski župnik Ciril Istenič pa je nove prostore blagoslovil.

Vsi obiskovalci so si nove prostore vrtca lahko ogledali, v spomin na ta pomemben dogodek pa so prejeli spominek v obliki srca.

Nove prostore so javorski malčki sicer začeli uporabljati že januarja. Sedaj sta v Javorjah na voljo dve igralnici za dve starostni skupini: v jaslični skupini je šest otrok, v kombinirani starostni skupini pa enaindvajset otrok. Vsi skupaj se v novem vrtcu dobro počutijo.

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)