V petek, 20. januarja, so učenke in učenci devetih razredov odšli na sejem INFORMATIVA 2012, ki so ga postavili na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. To je sejem, na katerem šole in fakultete osnovnošolcem in srednješolcem nudijo številne in različne informacije o izobraževalnih programih, ki jih zanimajo. Informativa 2012 je bila v pomoč vsem tistim, ki so se že odločili, katero srednjo šolo bodo obiskovali, in tistim, ki so še v dvomih. Nekateri so dobili vse informacije, ki so jih potrebovali, nekateri pa ne, ker na sejmu ni bilo vseh srednjih šol.

 

Bilo je veliko obiskovalcev iz različnih osnovnih in srednjih šol. Najprej smo imeli voden ogled, nato pa smo imeli približno dve uri časa, da smo si še sami vse ogledali. Vseh srednjih šol pa ni bilo,  npr. vzgojiteljske, turistične, oblikovne šole, gimnazije, strojne in lesne šole iz Šk. Loke … itd. Sicer mi je bilo všeč, motilo me je samo to, da tam ni bilo tiste srednje šole, za katero sem se odločila.

Sara Pustovrh

 

Ogedali smo si različne srednje pa tudi višje šole in izvedeli veliko novega o poklicih, ki jih prej mogoče sploh še nismo poznali. Organizacija sejma je bila nasploh odlična. Mogoče je bilo kje malo premalo prostora za premkanje, to je pa tudi vse. Sejem je bil tudi zelo dobro obiskan, čeprav sem mogoče kakšno šolo pogrešala. Fantje so se bolj zanimali za tehnične poklice, dekleta pa za ostalo. Meni osebno so se mi najbolj posrečene zdele pice, ki so jih pekli učenci Biotehniške šole Ljubljana.

Alenka Dolenec

 

Informativa se mi zdi kar dobro organizirana. Bilo je veliko šol, ki so predstavljale oddelke, nekatere pa tudi predmetnik. Najprej smo imeli voden ogled, nato pa smo si lahko še sami ogledali šole, ki nas zanimajo. Veliko šol je delilo svinčnike in liste, kjer si našel še več podatkov, kot so na primer spletna stran, telefonska številka itd. Bilo je kar veliko obiskovalcev iz različnih šol. Predstavljene so bile tako srednje šole kot tudi fakultete.

Ema Buh

 

Na predstavitev je prišlo veliko učencev drugih šol in pa tudi dijaki, ki so zbirali informacije o fakultetah. Ker sem že odločena, na katero šolo bom šla, o tej šoli nisem dobila veliko novih informacij. Sem pa dobila ogromno drugih informacij z različnih šol.  Mislim, da se nam ne bo težko odločiti, kam bomo šli naprej v srednje šole.

Anja Dolinar

 

 

Fotografije so simbolične.

 

 

 

 

 

 

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)