Učenci naše šole so sodelovali v akciji podjetja Alpina Obudimo Pepelko in pomagajmo otrokom, obolelim za rakom.

V času akcije so naši učenci ob pomoči učiteljic narisali okrog 200 risbic. Tako so prispevali kar nekaj denarja v sklad za nakup aparata za Pediatrično kliniko v Ljubljani in pomagali otrokom, obolelim za rakom. Trije od sodelujočih učencev so s svojimi risbicami prišli v ožji izbor, učenec Aljaž Luznar iz 4. a razreda pa je bil med nagrajenci.

Med vsemi šolami, ki so do sredi decembra poslali 10 000 izdelkov, smo bili za nagrado poleg OŠ Hrastnik in OŠ Mislinja izbrani tudi mi.

Risba Ajde Marolt
Risba Aljaža Luznarja
Risba Petra Tavčarja

 

V četrtek, 12. 1. 2012, sta nas obiskala predstavnica podjetja Alpina in novinar Nedeljskega dnevnika, ki je o skupni akciji in naši šoli naredil reportažo. Prispevek je bil objavljen  Nedeljskem dnevniku, v sredo, 18. 1. 2012.

Z novinarjem Anžetom sta se pogovarjala Aljaž Luznar, 4. a, dobitnik nagrade in Larisa Pintar, ki je učenka 3. razreda, ki je izdelal koledar za projekt Obudimo Pepelko.

Ga Nives Markelj nam je v imenu podjetja Alpina prinesla nagrado 300 EUR, ki so namenjeni za šolski sklad.

 

Hvala vsem sodelujočim učencem. Največja zahvala pa gre vsem učiteljicam, ki so spodbujale dobrodelnost in ustvarjalnost v naših učencih.

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)