Od 11. do 15. januarja 2012 so se učenci šestih razredov OŠ Poljane preselili v Cerkno, da bi na bližnjem smučišču na Črnem vrhu okusili zimske radosti, s katerimi nas letošnja zima v nižinah še ni obdarila.

Vreme je bilo ves teden tako, kot se za zimo spodobi – lepo, sončno, mrzlo. Tako so po besedah vodje šole v naravi, pomočnika ravnateljice Aleša Mraka, vse ure, ki so bile namenjene smučanju, lahko tudi izkoristili za učenje in izpopolnjevanje smučarskega znanja. Učenci so bili zelo pridni in prizadevni pokazali veliko smučarskega znanja.

Čeprav je bilo smučanje glavni namen šole v naravi, pa so učenci počeli še marsikaj drugega: plavali so v hotelskem bazenu, uživali so v disku, obiskali so tudi cerkljanski muzej, v katerem so izvedeli veliko zanimivega o pustnih maskah – laufarjih. Matjaž Mrak pa jim je predstavil predavanje na temo turne smuke.

Pa še nekaj je za učence ponavadi zelo pomembno – hrana. Pravijo, da je bila zelo dobra.

 

 NEKAJ VTISOV UČENCEV

Imel sem se zelo lepo. Zjutraj smo vstajali ob sedmih. Potem smo imeli zajtrk, nato pa smo se pripravili na smučanje. Smučanje mi je bilo najbolj všeč. Med smučanjem smo imeli kosilo in vedno je bila dobra hrana. Po koncu smučanja smo imeli malo počitka, potem pa smo šli dvakrat plavat, trikrat pa smo gledali posnetke smučanja. Potem je na vrsto prišla večerja. Ni mi bila najbolj všeč, ker je bila prevelika količina hrane. Po večerji smo dvakrat delali profile, enkrat pa je na obisk prišel nekdo, ki se ukvarja s turno smuko. Potem pa smo morali spat. Težko sem spal, ker je bila pred oknom luč.

Miha Rupar, 6. b

 

Imeli smo se v redu, vsak da smo smučali, dvakrat smo šli celo plavat, organizirali pa so tudi disko. Tudi hrana je bila dobra.

Vesna Mudri, 6. b

 

V šoli v naravi smo se imeli dobro. Od vsega kar smo počeli, je bilo najbolje, ko smo šli v disko. Najmanj všeč pa mi je bilo ravno to, zaradi česa smo sploh šli v šolo v naravi, in sicer smučanje. Soba, v kateri smo bili, je imela pokvarjena balkonska vrata, ki so prepuščala veter, zato je ponoči pihalo in nas je zeblo. Učitelji so bili zmerno nadležni, kar se za njih seveda tudi spodobi. Hrana pa je bila zakon.

Brigita Ferlež, 6. a

 

V zimski šoli v naravi na Cerknem je bilo dobro. Tam smo smučali, plavali in počeli še veliko drugih stvari. En večer smo imeli disko. Najbolj všeč mi je bilo smučanje.

Uroš Peternelj, 6. a

 

V šoli v naravi smo zelo uživali. Ni mi bilo všeč, ker smo morali vstajati zelo zgodaj. Hrana je bila zelo dobra. Mogoče bi lahko bila večerja malo boljša. Všeč mi je bilo, da je imela vsaka soba svoj WC in tuš. Najboljši je bil zadnji večer, ker smo imeli disko.

Manca Kos, 6. a

 

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo smučali, bili v disku in plesali. Všeč mi pa ni bilo, ker smo hodili tako zgodaj spat in smo morali vstati že ob 7-ih zjutraj.Hrana mi je bila zelo všeč. Najboljše kosilo je bilo zadnji dan, ko smo imeli pire krompir in meso.

Nika Križnar, 6. b

Smučali smo od 9. do 15. ure, tudi plavali smo in imeli disko. Za kosilo sta mi bila najljubša hrenovka in pomfri. Na splošno mi je bila šola v naravi zelo všeč. Domov smo se vrnili v nedeljo, naslednji dan, v ponedeljek, pa nismo imeli pouka.

Tinkara Cvirn, 6. a

 

Najbolj všeč sta mi bila disko in smučanje, hrana pa je bila »za preživet’«.

Jure Križnar 6. a razred

no images were found

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)