V četrtek, 4. oktobra 2018, je v Crngrobu potekalo državno tekmovanje v orientacijskem teku za osnovne in srednje šole. Tekmovanja se je tokrat udeležilo preko 20 osnovnih šol in še nekaj srednjih šol. Razlog za to je bilo tudi dejstvo, da je letošnje tekmovanje pomenilo tudi izbirno tekmovanje za svetovno prvenstvo, ki bo konec aprila potekalo v Estoniji.

Tudi letos je bilo najbolj vroče v kategoriji C, ki jo sestavljajo učenke in učenci 8. in 9. razreda. Tekmovanja se je udeležilo preko 60 tekmovalcev, zato je bila proga speljana v različne smeri. S tem se prepreči skupno iskanje točk. Prav tako je bila številčna udeležba učenk 8. in 9. razreda.
Tekmovali smo še v kategoriji B, tako učenci kot učenke. To kategorijo pa so sestavljali učenke in učenci 6. in 7. razreda. Ta skupina je bila najštevilčnejša.

Razmere za tekmovanje so bile odlične. Teren, na katerem je potekala proga, je bil podoben kraškemu svetu – poln izzivov, ki so jih učenke in učenci uspešno premagovali.

In kako je šlo naši ekipi?

Med učenci v kategoriji C je bil najboljši Žiga Podrekar s 13. mestom. Sledil mu je Maks Padežnik, ki je zasedel 23. mesto. Rok Stanonik proge ni opravil pravilno in ni bil uvrščen.
Med učenkami je odlično 3. mesto osvojila Jedrt Šinkovec, Manca Stanonik zaradi napake ni bila uvrščena.
Ekipno smo v tej kategoriji med dekleti osvojili 8. mesto, fantje pa so bili sedmi.

Med učenci kategorije B se je odlično odrezal Jakob Pisk, saj je osvojil 5. mesto. Na 28. mesto se je uvrstil David Križnar, na 30. mestu pa je končal Dominik Pisk.
Med dekleti je bila najbolje uvrščena Brina Frlan, in sicer na 24. mesto, tako za njo je v cilj pritekla Nina Jereb. Lara Rešek je zasedla 27. mesto.
Ekipno so fantje v kategoriji B zasedli odlično 4. mesto, dekleta pa 9. mesto.

Pohvalim lahko vse sodelujoče za uvrstitve in odločnost za nastop.

Vabim tudi vse, ki vas zanima orientacijski tek, da se nam pridružite!

 

Mentor: Aleš Mrak

 

 

 

(Skupno 335 obiskov, današnjih obiskov 1)