V tednu med 27. 8. in 3. 9. 2018 je v Grčiji, v kraju Halkidiki, potekal mednarodni Unescov tabor, ki sta se ga poleg sedmih vrstnikov iz Slovenije in več kot 140 mladih iz drugih evropskih držav, udeležili dve učenki naše šole, in sicer Malči Cvirn in Marija Omejc. Takole je svoje vtise o tem zanimivem dogodku strnila Malči:

Prvi dan je bil najbolj naporen, saj smo imeli let že v zgodnjih urah. Najprej smo iz Brnika poleteli do Srbije (Beograd) in tam prestopili na letalo do Grčije (Solun). Ko smo prispeli na letališče v Grčiji, pa so nas z taksiji odpeljali do avtobusa, kjer smo pobrali še Grke in potem smo se vsi odpeljali do YMCA kampa v Halkidikiju. Spali smo v ’bungalovih’. Na kratko: to je hišica z dvema zidanima stenama, ostalo pa so kot neke plastične zavese. Spali pa smo na pogradih. Dnevi so mi mineval zelo hitro. Vsak dan smo se pred kosilom šli kopat, voziti s kanuji in kajaki ter se družiti z prijatelji iz drugih držav, s katerimi smo se zelo hitro spoprijateljili. Vsak večer pa so nas tamkajšnji animatorji zabavali z raznimi nastopi in igrami. Imeli smo tudi spoznavni dan, na katerem se je vsaka država predstavila in nekaj tudi zaigrala. Z udeleženci iz drugih držav smo se sporazumevali v angleškem jeziku, kar se meni osebno zdi zelo dobro, ker je bilo to prvič, da sem lahko angleščino dobro uporabila v praksi. Najtežje pa se je bilo posloviti od vseh novih, ki smo jih spoznali. Ko smo prispeli domov v Slovenijo, je slovenska ekipa, v kateri nas je bilo 10 (s spremljevalcem) pred vsemi na letališču zaplesali ples, ki so nas ga naučili v Grčiji. Vse skupaj je izpadlo zelo zabavno, saj so nas ostali ljudje na letališču snemali in plesali zraven. Imeli smo res lep zaključek počitnic in to bi lahko zagotovo ponovila.

Najbolj pa bi se zahvalili organizaciji UNESCO za organizacijo, prevoze in povabilo, spremljevalcu učitelju Žigu Konjarju ter YMCA kampu.

(Skupno 432 obiskov, današnjih obiskov 1)