V torek, 22. novembra 2011, smo se na Osnovni šoli Gorje srečali učenci in mentorji Unesco šol Gorenjske. Najprej sta bila na vrsti predavanje in predstava na temo Pokljuške soteske, ki so ju pripravili učenci in učitelji šole gostiteljice, potem pa smo se razporedili v tri delavnice. Nekateri so ustvarjali v likovni delavnici, nekateri so šli na kratek sprehod po znameniti soteski, tretji pa smo pripravljali okusne prigrizke in sladice, s katerimi smo potem postregli vsem udeležencem srečanja.

Naša vsakoletna srečanja so vedno zanimiva, saj ponudijo priložnost učencem, da spoznajo nove prijatelje in se naučijo česa novega o slovenski kulturni in naravni dediščini.

Teja Podgrajšek, mentorica

 

Vtisi učenk

Na tem srečanju sem bila v kulinarični delavnici, ki mi je bila zelo všeč, ker smo pripravljali kokosove kroglice in majhne sendviče, ki so bili zelo okusni. Po pripravi prigrizka pa je vsaka delavnica predstavila svoje delo. Ta šola (OŠ Gorje) je precej starejša od naše šole, ampak je kljub temu naše srečanje uspelo. Z učiteljico smo se zabavali, zato ne bom tega dogodka nikoli pozabila.

Tina Ržek, 6. b

 

Moji vtisi so zelo dobri. Meni je bilo vse všeč, še najbolj pa, ko smo rezali paradižnike. Všeč mi je bilo tudi, ko smo si ogledali kratke filmčke, ki so bili zelo zanimivi. Na koncu smo vse, kar smo naredili, tudi pojedli. Všeč mi je bilo tudi to, da smo lahko sami izbirali, kako bomo okrasili sendvič.

Vesna Mudri, 6. b

 

 

        

       

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)