Če bi združili vse, kar so šolske novinarke povedale, zapisale, komentirale, posnele in fotografirale, bi nastala prava fotoreportaža.
Oglejte si še njihove fotografije.

 

Zunanjost in notranjost stavbe Radia Slovenija

 

Muzejska zbirka RTV Slovenija

 

Spomini

 

In končno – studio in oddaja v živo!

 

***********************************************************

 

Če oddaje niste utegnili spremljati v živo, jo lahko najdete na spletni strani HUDO!

Prisluhnite, kaj so o svojih izkušnjah povedale učenke: 

Tadeja
Ema
Iris
Tara
Špela
Lara

 

***********************************************************

Ljubljana, 6. marec 2021

Naše novinarke so opravile odlično delo! V studiu Radia Prvi so v živo predstavile svoj odnos do živali in svoje izkušnje z njimi. Slišali smo ankete, ki so jih same ob pomoči novinarke Tadeje Bizilj in ekipe oddaje HUDO že predhodno posnele in zmontirale še v času šolanja na daljavo – v njih so o svojih ljubljenčkih spregovorili otroci in odrasli. Posnele so tudi dva zanimiva intervjuja – z gospo Moniko Koprivnikar, vodjo škofjeloškega zavetišča Mačji dol, ter s televizijsko voditeljico, oblikovalko in manekenko Taro Zupančič.

V studiu se je z voditeljico oddaje, novinarko Radia Prvi Tadejo Bizilj, pogovarjalo šest deklet: Manca, Loti, Špela, Lara, Tadeja in Iris. Če ne bi bilo omejitvenih ukrepov, bi na Radio Slovenija lahko prišlo več učenk. Prav zato je voditeljica med oddajo poklicala tudi dve, ki sta ostali doma – Zojo in Emo.

Če oddaje niste utegnili spremljati v živo, jo lahko najdete na spletni strani HUDO!

 

V studiu Radia Slovenija – Radio Prvi

***********************************************************

 

Tudi pri pouku izbirnega predmeta šolsko novinarstvo se marsikaj dogaja! Naše novinarke so cel februar pridno delale – deloma na daljavo, deloma v živo. Naučile so se marsikaj  in v soboto, 6. marca, bodo v radijski oddaji HUDO! na Radiu Prvi RTV Slovenija predstavile svoje delo.

Oddaja HUDO! je program za mlade Prvega programa Radia Slovenija, ki s projektom novinarskih delavnic Radia Hudo! vzgaja nove generacije mladih novinarjev.

Na spletu je oddaja Hudo! predstavljena takole:
“Vsako soboto med 9. in 11. uro se imamo HUDO dobro: skupaj z mladimi za mlade o mladih! Mikrofone prepustimo tudi osnovnošolcem z novinarskih delavnic in prisluhnemo rubrikam Hudo športni, Kulturomat in Huda muska.”

 

Vir fotografije: posnetek zaslona spletne strani Hudo

Oglejte si še napovednik oddaje, ki so jo v sodelovanju z novinarko Tadejo Bizilj pripravile naše šolske novinarke.
Na sporedu bo v soboto, 6. marca, med 9. in 11. uro.

Vzemite si čas, naravnajte se na Radio Prvi in na oddajo Hudo. Slišali boste vam znane glasove, ki vam bodo povedali veliko zanimivosti.

(∗ Vir naslovne fotografije: posnetek zaslona spletne strani Hudo)
(Skupno 565 obiskov, današnjih obiskov 1)