V okviru tedna otroka smo v nižjih razredih izvedli kulturni dan. Učenci 2. a so začeli s sestavljanjem besede iz danih črk. Eden izmed njih je prav hitro ugotovil, da je to beseda TELEFON; to pa zato, ker je bilo geslo letošnjega tedna otroka: »Odgovor je pogovor« in je bilo povezano s praznovanjem 30-letnice TOM telefona. Pogovorili smo se o možnosti uporabe le-tega in ugotovili, da ga v tem obdobju učenci še ne potrebujejo, saj odgovore na morebitna vprašanja dobijo doma pri starših, v šoli pa pri učiteljicah.
Dan se je nadaljeval v sproščenem vzdušju. Najprej smo si zastavili nekaj ugank in se nasmejali ob pripovedovanju šal, nato pa so učenci v revijah, ki so jih prinesli s seboj, reševali razne zabavne naloge. Seveda je bila tudi pomoč sošolca dobrodošla.
Po malici, ko je megla izginila in se je prikazalo sonce, smo odšli proti Dobenski Ameriki, se ustavili na primernem mestu in učenci so bili različno gibalno aktivni: preskakovali so kolebnico, spuščali in tekali za avtomobilčki, si z loparji podajali in lovili žogico, metali frizbi, se lovili ali prosto poskakovali. Razveselili so se tudi preizkušnje v gozdu, saj so ob sošolčevem vodenju in miže hodili ob napeti vrvici. Iz nabranih želodov so ustvarili različne živali  in še marsikaj …
V šolo smo se vrnili skozi Dobje. Učencem se je dopoldne zdelo prijetno in zabavno.

Irma Čadež

 

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)