Pa smo šolsko leto le pripeljali do konca! Zaključek pouka je bil malo drugačen, kot smo vajeni, vseeno pa smo se od šolskega leta lepo poslovili in pripravili prireditev ob zaključku pouka ter ob dnevu državnosti.

Občinstvo so bili tokrat vsi učenci, učitelji in drugi, ki so vsebino poslušali prek zvočnikov v učilnicah.

Za začetek smo poslušali Zdravljico, potem pa so Blaž Šubic, Lučka Ficko, Maja Peternel in Iris Zver prebrali besedila, ki so jih napisale učenke Jerca Kos, Lena Pintar in Lavra Dolenc. Program je zaključil pevski zbor, za zaključek pa je gospa ravnateljica povzela najpomembnejše poudarke šolskega leta in namenila pozornost tudi prazniku – dnevu državnosti.

 

 

Nekaj odlomkov iz besedila

“Meni je pouk v šoli veliko bolj všeč kot pouk na daljavo. Veliko rajši sem v šoli s prijatelji kot pa doma za računalnikom. Vendar je to le ena izkušnja več. Sedaj šele cenim, kakšen privilegij je biti v šoli, čeprav je na čase težko zaradi ocen.” (Lena Pintar)

“Spomnim se, kako je bilo, preden so nas odpeljali na Mars. Ledeniki so se topili in polovico celine so zajeli plameni. Živalske vrste so izumirale in dreves skoraj ni bilo več. Veliko ljudi nismo mogli rešiti, jaz in ostali ljudje na Marsu smo imeli veliko srečo, da smo lahko ušli. Bilo je žalostno, ko smo vzleteli in videli Zemljo. Gledali smo, kako se širijo požari, mi pa nismo mogli storiti nič. Vsi smo obžalovali, da nismo za naš planet že prej dovolj skrbeli, a žal je bilo prepozno.” (Lavra Dolenc)

Ob vsem slabem, kar nam je prinesel koronavirus, smo bili priča tudi dobrim stvarem. V  velikih mestih je bil zrak čistejši, morje se je zbistrilo in v njem smo lahko videli prečudovito pestrost življenja. Za hip smo nehali hiteti skozi vsakdan in usmerili pozornost na svet, ki nas obdaja, in na ljudi, ki nas obkrožajo.

 

Preostane nam še, da veselo skočimo v počitnice, med katerimi pa pazimo nase, drug na drugega in na naravo.

 

(Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1)