1. DAN  

Zgodba za tretješolce se je začela

Čeprav danes ni prvi dan v tednu, je za nami prvi dan šole v naravi v domu Jurček v Kočevju.

Danes je večina tretješolcev prvič:

  • prišla s potovalkami v Kočevje,
  • sama postiljala posteljo in pospravljala oblačila v omare,
  • s sošolci pripravljala in pospravljala jedilnico,
  • dolgooo klepetala in se igrala s prijatelji v sobi,
  • si ogledala bližnjo okolico doma Jurček,
  • opazovala reko Rinžo in življenje v njej,
  • naredila preprost kompas,
  • sodelovala v zabavnem kvizu,
  • prisluhnila večerni pravljici, ki jo je prebrala učiteljica in
  • se pripravila na skupno noč s svojimi najboljšimi sošolci.

 

 

2. DAN  

Spotoma smo doživeli

Prebudili smo se v hladno sončno jutro. Ob pogledu skozi okno nas je najbolj pritegnil sneg, ki je tekom dopoldneva postopoma »izginjal«. Po zajtrku smo se zelo potrudili in uredili sobe. Splačalo se je, saj so nam ocenjevalci namenili same odlične ocene. Bili smo ponosni. Spreminjajoče se vreme nas je še dodatno spodbudilo k učenju o vremenu in vremenskih pojavih. Streljanje z lokom ni samo za fante. Dekleta so se z mirno roko zelo izkazala in bila celo bolj natančna pri ciljanju v tarčo. Po kosilu smo pisali razglednice in se igrali z družabnimi igrami. V nadaljevanju smo z učiteljem Juretom nadgrajevali znanje o gozdnih živalih. Da z glasbo lahko potujemo okrog sveta, nas je naučila učiteljica Irena. V ritmih sodobne glasbe smo nadaljevali tudi zvečer. V »super disku«, imenovanem »drisko« smo se kar malo preveč sprostili in prepotili. Nadvse prijeten dan smo zaključili s poslušanjem pravljice.

 

 

3. DAN  

Že domov?

Po jutranjem pospravljanju postelj je sledil okusen zajtrk. Prostega časa danes ni bilo, saj smo morali vse pospraviti v kovčke in urediti sobe. Nato smo se odpravili v gozd, kjer smo imeli lov na lisico.  Pozorno smo prisluhnili navodilom, kajti upoštevanje le-teh je bilo ključno za uspešno opravljeno nalogo in pot. Prav vse skupine so se potrudile in vsak član posamezne skupine si je prizadeval za odličen rezultat. Na koncu so bile razlike majhne, a zmagala je skupina, ki je bivala v sobi številka 20. Naša pustolovščina se je zaključila, vtisi pa ostajajo in nas bogatijo.

… sreča … prijateljstvo … narava … prijaznost … super šola … lokostrelstvo … jurčkova učilnica … zabava … smeh … prijatelji … kosilo … druženje z drugimi … trije v sobi … lov na lisico … igranje … tekmovanje … večerja … gozd … risanka … pograd … ples … ris … igrišče … lisica … zabavno … soba … disko krogla … volk … sneg … nogomet … voda … lok … gozdne živali … jurček … pohod … igrala … pravljica … babje pšeno … jelen … list … super … dežnik … zelo dobro … hrana … zanimivo … štrbunk … žurka … reka Rinža … učitelji … tek …

 

(Skupno 1.035 obiskov, današnjih obiskov 1)